6.7.05

moviments de tardor

S’anuncia una tardor moguda en el món dels llibres. Primer, la Fira de Frankfurt, del 19 al 23 d’octubre. No sé quin és ara l’estat de la qüestió. El que cal recordar, però, és que us queden pocs dies, petits editors amb problemes econòmics, per demanar la beca de viatge de 300 euros que concedeix generosament el Gremi d’Editors de Catalunya. Segon esdeveniment: a desfer les maletes i després de dues setmanes de descans, una altra vegada a muntar la parada, aquest cop en el 1r Saló del Llibre de Barcelona, del 8 al 13 de novembre.

Pel que es pot llegir a la premsa i a la pàgina del propi Saló, el projecte és ambiciós. Els referents diuen que són el Saló de París i la Fira de Guadalajara (sí, la de Mèxic). S’anuncien ja activitats diverses i veig que es dóna una importància especial al foment de la lectura entre els nens i els joves, de manera que fins i tot ja hi ha un model d’imprès per als centres d’ensenyament primari i secundari per poder demanar dia i hora de cara a participar en diverses activitats, exposicions, trobades amb escriptores i escriptors, etc.

L’entrada costarà dos euros, un preu simbòlic que, evidentment, no cobrirà les despeses, encara menys si es té en compte que ens regalaran un llibre titulat Primers capítols, que anirà d’això, "dels primers capítols de destacades novetats editorials de la tardor-hivern del 2005". Compte, "destacades novetats editorials", no necessàriament literàries; però no dubto que ens pot fer servei. Destaco la intenció, amb finalitat promocional, de batre un rècord Guinness: aconseguir el major nombre de persones llegint un llibre en un mateix lloc (no sé si serà el mateix llibre, si el llibre te l’hauràs de portar de casa o si te’l proporcionaran els mateixos editors...). No estaria malament que s’intentés un altre rècord: aconseguir que tothom llegeixi al menys un llibre a l’any. Difícil i complicat de controlar, però possible.
En fi, ja n’anirem parlant.

P. S. Em sembla que a partir d’aquesta tarda em quedaré, contra la meva voluntat, uns quants dies incomunicat. Passeu-ho bé.