30.8.05

colors

S’acosta la fi del trajecte. És un viatge més, no us penseu. La mar ha estat dòcil i benigna, i amic el vent, però tens ganes d’arribar al port perquè portes molts dies d’aventura, de camins incerts, de seguir unes il·lusions ja acomplertes o massa llunyanes. I et cal fer un descans per reemprendre el viatge. Deixaràs tots els colors del blau i buscaràs, un altre cop, la seguretat dels verds i dels marrons de les fulles que cauen; més tard, si s’escau, et donarà la benvinguda el blanc; i t’allunyaràs dels grisos bruts, però desitjaràs els de les tardes de pluja intensa o suau –tant se val, tria tu- que repica sobre el vidre del balcó perquè t’anuncien que tot quedarà net. I tornaràs a començar el cicle que mai no serà igual perquè de tant en tant et trobaràs matisos de vermell –de roig, en el teu cas?-. No importarà gaire si no saps si vas o si tornes, perquè el que et cal és que en el camí et trobis tots els colors. No, el negre tampoc no fa cap mal mentre no se’t faci primordial. I el groc? No sé que dir-te, fora que no és el meu preferit: massa esvaït, el porto poc.

Jo ja t’he advertit: compte amb els grisos que anuncien la nit i neguen, més que el negre, qualsevol delit.


4 comentaris:

Anònim ha dit...

seguirem portant camises taronges i pantalons verds... encara que arribi la tardor
;)

(un text preciós)
mar

miquel ha dit...

Gràcies per la floreta. Sempre va bé contrarestar la tardor amb taronja i verd. Que se'ns vegi!. Mentre no sigui gris, tot s'hi val.

Anònim ha dit...

No ho sé, Pere. A mi també m'agraden els colors vius, intenssos (tots els colors del verd, el roig intens, els blaus), però deixo un espai pels grisos. La ciutat, a voltes, el cel quan es prepara tormenta, la vida. No ho sé. Ara tampoc vull smeblar excessivament negatiu. El gris no m'entusiama, però en veig per tot arreu i penso que no està malament saber-hi sobreviure.
Gràcies pel teu comentari de suport.

miquel ha dit...

Només t'accepto el gris de pluja, albert. Els altres, i el de la pluja també, són de transició (tu ho dius): de paret bruta que espera temps millors, d'uniforme de temps de repressió, de vestit d'executiu sense idees imaginat per un "creador de moda" amb la mateixa falta d'idees, de gos quan fuig, d'alcalde de Barcelona...

De res, albert, tant de bo pogués fer alguna cosa més que donar-te suport.