29.8.05

sistema publicitari

No tinc gaire clar -diguem-ho així- que les diferents campanyes de la Generalitat per aconseguir la normalització de la llengua catalana hagin estat massa efectives. Tampoc no sé si la política de xoc a base de sancions -funciona ja?- a les empreses que no facin servir el català segons marca la llei tindrà cap efecte important en l’ús de la llengua. En fi, que en qüestions de dinàmica del català no us podria dir res.

El que m’agradarà veure és que faran els inspectors del ram quan vagin a la botiga que s’anuncia amb el rètol de més avall. ¿Premiaran la bona intenció del propietari i li pagaran un curset de català o bé giraran cua, conscients de la dificultat que els suposaria tot intent d’explicar-li l’existència dels diccionaris i el seu ús? Per cert, quina funció deuen tenir els dos guions estratègicament situats en el text?

És, possible, d’altra banda, que l’anunciant hagi preparat a consciència el seu reclam (seguint l’enginyós i polèmic exemple que ja fa temps promocionava unes “Revaixes”). Segurament que la seva intenció hagi estat la de fer servir l’anunci a manera d’esquer per tal que ximplets com jo en parlin i facin publicitat gratuïta del seu establiment. Amb mi s’ha equivocat, però. Ni que em mateu us diré el punt exacte on es troba aquesta botiga de cuca viva. Com és que sempre es veuen més errors en català que en castellà? I em refereixo exclusivament a espais públics i no a comunicacions privades.


P. S. Per què continuo tenint dificultats per fer ping a catapings i no a bitàcoles? Ah, els misteris de la informàtica... o no?

9 comentaris:

Anònim ha dit...

després llegeixo el post que ara tinc presa..

però en lo de catapings, ja sol passar, però si els escrius un mail ho solventen enseguida. Si no tens l'adreça te la faré arribar. Ells mateixos demanen saber quan hi ha algun problema.. si no se'ls avisa no poden solucionar
:)
fins després
mar

miquel ha dit...

Prenc nota sobre el que em dius de catapings. Ja tenen notícies meves, suposo.
Sempre tan disparada, mar. Va, ens prenem una cervesa i descanses un moment.

Anònim ha dit...

vinga doncs, ens prenem una cervesa i descanso un moment

:)

mar

miquel ha dit...

A veure si és veritat.

Anònim ha dit...

Jajajajaja!
La meva pregunta és: si et poden multar per no tenir el rètol en català, ho poden fer per tenir-hi faltes ortogràfiques? Es podria considerar català això? És la intenció el que compta?

Anònim ha dit...

és que qui hagi escrit el rètol en qüestió va arribar tard a les bones intencions de la Norma i no sap ni què és això del nivell c. fa un bilingüisme de bata i sabatilles i compta amb que hi hagi benevolència o ignorància, i tal i tal...

miquel ha dit...

La intenció, ego, com gairebé ha quedat provat, no potser més que publicitària, nop s'entén una altra cosa. No, no et poden multar, estic segur que arribarà el moment que el felicitaran per l'esforç. Babaus!

HannaB, em sembla que qui va escriure això s'avança als temps, potser sense saber-ho. Arriba l'era de la simplicitat (ximplicitat, no sé com s'escriu...). L'Estatut ho... No, ara no toca l'Estatut.

Anònim ha dit...

El cartell és d'antologia.
Per cert, jo també tinc problemes per fer ping al catapings, els he escrit i no he aclarit res.

miquel ha dit...

Ja em va estranyar, eulàlia, que només et prodiguessis a Bitàcoles, però vaig pensar que els que escrivim en blogs som una mica especials. Ara em confirmes que no era això. No ho acabo d'entendre. Algun follet selectiu?
M'agrada que t'agradi el cartell.