21.10.05

informe per als consumidors poc conscienciats

No hi ha data ni firmants, ni res que no sigui la proposta ben justificada i el llistat. Corre per internet però també imprès, que és com jo l’he rebut. No sé si s’ha estès molt. És una prosa entenedora, amb poca retòrica.

Comença així:
A continuación les mostramos una lista de productos y su origen. No pedimos “boicot”, sólo informamos a los ciudadanos sobre el origen de los productos. Pero tras la aprobación del “estatut”, mientras al comprar los productos de la segunda columna, ese dinero se puede reinvertir en un hospital en Sevilla, un colegio en Valladolid, una carretera en Cantabria o un centro de acogida en Murcia, al comprar los de la primera columna. Ese dinero se lo quedarán exclusivamente en Cataluña. Por lo tanto, nosotros te damos la información y usted elige.

Un paràgraf més i un llistat de dues columnes en lletra petita que ocupa gairebé dues pàgines, completen el document. En la primera columna els productes, supermercats, institucions, etc. suposadament catalans o amb fàbriques a Catalunya i en el segon les possibles alternatives.

Ignoro si el document és molt o poc representatiu, encara que ho puc imaginar, tot i que fins i tot podria haver-se escrit des del nostre país; no sé si els seus autors en faran algun altre aconsellant els sevillans que no vinguin a operar-se a la S. S. d’aquí, o els diran als de Valladolid que tots es quedin a la seva universitat, o als de Cantàbria que s’abstinguin de passar per carreteres catalanes, o als de Múrcia que se’n tornin cap a la seva terra, que els centres d’acollida d’aquí són de baixa qualitat. Estic gairebé segur, però, que la majoria dels d’aquí no direm a ningú que no vingui a operar-se a les nostres clíniques, a estudiar als nostres centres, a freqüentar les nostres carreteres..., encara que en alguns casos, els nostres diners ens costa la seva estada provisional en el país.

Entre les coses que no suporto, avui esmentaré la voluntat de desinformació i la mesquinesa, per dir-ho suau. Tampoc no suporto els posts tan inútils com aquest. Total...

De totes maneres, ja que us heu passat per casa meva, si cliqueu la imatge de més avall podreu engrandir la primera pàgina del document, encara que, posats a llegir, potser preferireu fer-ho amb millor definició i les dues pàgines a través d’aquesta adreça (curiosa adreça).

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara si que ho veig clar! No els necessitem per res!A casa hi ha de tot!

tina vallès ha dit...

En començar a llegir el post em pensava que parlaves de fer boicot a les empreses que practiquen l'explotació infantil, etc.!? He estat massa "ben pensada".

Anònim ha dit...

Ja no em cal passar de la primera línia. Com sempre, pixen fora del test.
El cafè “La Estrella”, tot i que originàriament la fàbrica era de Màlaga, ja fa anys que pertany al grup Nestlé, igual que el Nescafé i el Bonka que ells posen a la primera columna. Actualment, la fàbrica malaguenya està en procés de desballestament, i la torrefacció i l’envasat d’aquesta marca es fa des de la fàbrica que Nestlé té a Reus (“Productos del Cafè” antiga “Cafès Brasilia”). El meu cunyat n’és un dels directors. Mira si n’estic asabentat.
Perejoan

Anònim ha dit...

a mi també m'ha arribat en paper. si tots els problemes es resolessin fent llistes, rai!
(anàlogament, però, jo no compro mai productes pascual...)

mar ha dit...

a mi també em va arribar però jo li vaig donar la volta i la vaig reenviar donant les gràcies per dir-me quins productes havia de comprar: productes catalans, és clar... i alli me'ls havien posat tots
:)
és ben bé una arma de doble tall

miquel ha dit...

Sí, a casa hi ha de tot, però a mi també m'agrada sortir a comprar a l'estranger. El de casa, de vegades, em cansa.

Massa ben pensada, Tina. Però també puc fer el boicot a les empreses, sobretot de roba, que exploten els nens.

Ah, sí, Perejoan. En l'actualitat les connexions són tan diverses i la informació tan variada i canviant que fa de mal dir qui és qui.

El problema, penso jo, Elisenda, no és tan la llista com la demostració de l'estupidesa humana que representa. Així que tu fas contraboicot?

mar, la veritat és que avui ningú no compra només productes catalans, però ningú. De totes maneres la llista és una bona guia, tot i que falten molts tipus de productes. T'has fixat que no fan publicitat dels excel·lents olis catalans, per exemple.

mar ha dit...

pere, no fan publicitat dels olis perquè no en tenen ni idea de que existeixin... bé perquè ens els quedem per nosaltres.. o perquè tal com diuen ells: "no está hecha la miel para la boca del asno"


(la mel i l'oli del perelló, que diria en perejoan...)