26.2.06

crònica i teràpia dominical

Se’ns ha fet tard entre una cosa i l’altra i hem sortit ben passades les tres, sense dinar. En arribar a Barcelona, abans d’anar a casa, hem comprat una mica de menjar fet. Obríem la porta del pis a les 5 i en deixar les bosses al menjador ens hem adonat que alguna cosa no funcionava: només quedaven els fils que connectaven el DVD a la tele, l’aparell no hi era. Divendres o dissabte, o potser la matinada passada ens havien entrat a casa.

Al solar del costat estan construint un petit bloc de pisos i just dijous van arribar a l’alçada del nostre. No cal dir res més. La porta de la terrassa no estava forçada perquè és molt fàcil obrir-la des de fora i, a més, no sempre queda ben tancada. Qui hagi entrat (ens tenien controlats?) no s’ha entretingut gaire i no ha fet cap destrossa, ha anat directes a allò que pensava que tenia algun valor i que fos relativament poc voluminós: el DVD, una Nikon i dos objectius, una càmera de video... en fi, les delícies d’un aficionat als audiovisuals; a part d’unes quantes joies familiars, de més valor sentimental que econòmic; ah, i un parell de calçots per estrenar (una possible pista sobre la talla dels lladres?).

Al cap de deu minuts de trucar-los, s’han presentat una parella de mossos, que han pres nota –poca- i m’han dit que faci una relació del que trobo a faltar i passi demà a fer la denúncia per comissaria. A veure si els de l’assegurança no em posen problemes.

Cap a les sis menjàvem una mica i ara m’he posat davant de l’ordinador, que com podeu intuir, no és portàtil, a fer una mica de teràpia a través del post.
Tinc una mena de cansament que deu ser fruit de menjar a deshora i malament i, sobretot, de la sensació d’indefensió o desemparament –no trobo la paraula- no per la pèrdua de béns materials, que tenen una importància molt relativa, sinó per la facilitat amb què es trenquen les petites seguretats quotidianes en aquesta societat nostra del benestar, de l’altra ja ni en parlem. I també queda la inseguretat dels propers dies, potser setmanes: tornaran a entrar a emportar-se el que avui no han pogut carregar? Vindran de nit, mentre dormim? En fi, que tinc el cos i la ment trasbalsats per ben poca cosa, ja ho veieu. Desitjo que demà em trobeu més en forma. M’ha anat bé contar-vos-ho.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento Pere, aquestes coses fan ràbia... i no es pel valor material de les coses que et prenen sinó per la sensació que et queda de que s’han passejat i han tocat el que els hi ha donat la gana. I sinó tan fet maleses encara estàs de sort.

Llum ha dit...

Ostres! Jo em sembla que no podria dormir durant uns quants dies.

Però sempre t'ho pots mirar pel cantó bo: t'han deixat la tele, i l'ordenador. I no han fet destrosses...

Xurri ha dit...

Oh, oh, oh, Pere, ho sento molt, de debó.

Malrayolespartalosmuycabrone, joé. Casumtot.

Un petó.

Anònim ha dit...

Òstimala, Pere, em sap greu. I sé per experiència que fot molta ràbia (a l'Almadrava m'entraven cada dos per tres). De totes maneres, després de l'emprenyamenta, també és bo saber relativitzar el valor que li donem a les coses materials. Ja ho saps, no ho dic per dir.
Perejoan

mar ha dit...

ufff... no sé que dir per donar-te ànims...

va bé si et deixo aquí una bona abraçada, algun somriure i un petó?


-- entenc perfectament la impotència que se sent. quina ràbia!

(l'altre dia em van fotre una multa molt injusta i em vaig sentir pitjor que si m'haguessin robat...)
(però almenys jo em vaig desfogar a gust...)

Anònim ha dit...

Be, amunt els anims. Ja saps el refrany, al mal temps bona cara, poca cosa mes hi podem fer.

Salutacions i cuida't.

Dan ha dit...

Que et podem dir? Em sembla que tots ens fem una idea de com et sents.
Ànims i a seguir!

Hanna B ha dit...

ostres pere, quin greu! ja ho dius que no és el valor material -relatiu- com l'angoixa de que t'entrin a casa i et prenguin el que és teu...
un bon xupito de conyac i a passar pàgina (tot esperant que els de l'assegurança es comportin)
una abraçada!

lola ha dit...

Quan vivíem a Barcelona, també ens van entrar. I continuo despreocupada, és fàcil entrar a casa meva, però no hi penso mai. Tinc una bona assegurança, això sí. Que Déu hi faci més que nosaltres, deien abans en aquesta mena de coses.
Darrerament (deu ser l'edat) la veritat és que em començo a preocupar una mica...

Lola (paraules)

Anònim ha dit...

Em sembla que això ens ha passat a molta gent, si no t'han fet destrosses, encara bo. Crec que el més preocupant és que aquests tipus de delictes estan molt poc 'castigats' i així, hi ha persones -si les troben- que ho han fet centenars de vegades i, res. A més, doncs, agafen pràctica.

Anònim ha dit...

osti pere... ho sento molt! quina ràbia i quina impotència i quina indefensió!! ho sento molt! és un pal dur, perquè encara que només siguin objectes i vosaltres estigueu bé, eren les vostres coses... ànim i a veure què us diuen els nostres guardies de seguretat nacional... Petonet beeeeen fort!

Anònim ha dit...

si que fot ràbia, si.

I queda políticament molt incorrecte dir-ho, però segur que son del est d`europa, peruans o colombians.

Imaginat com tractarien en aquests païssos a un europeu que robés pels pisos.

miquel ha dit...

Em permetreu que no respongui individualment els vostres comentaris.
Us agraeixo de veritat les vostres paraules, consideracions, consells, empaties i exclamacions :-). I avui ja és un altre dia. Total: només m'han entrat dues vegades a casa (em queda la tele i alguna altra cosa ...No donaré gaires pistes)i ho puc explicar més o menys intranquil·lament.

Deixa'm dir-te, darrer/darrera comentarista que jo també tinc una mica de prevenció contra els estrangers (et deixes els africans), però racionalment penso que "nosaltres" els hem estat robant durant molt de temps a alguns d'aquests i encara ho fem. Jo perdo poc mentre que alguns s'han quedat sense res.

Albert ha dit...

Ei, arribo tard al post. És fotut el que us ha passat. A nosaltres no ens passat mai, però a algun parent nostre sí i quedes ben descol·locat. De totes maneres, és una mica una loteria. ia confiar que no torni a passar fins d'aquí força temps. És més fotut encara algun comentari de més amunt.

miquel ha dit...

Descol·locat, aquesta és la paraula que no trobava. No creguis, a mi només m'ha passat dues vegades.
Ja he vist que els homes de casa teva heu estat mig de baixa aquests dies, però que ara sembleu prou refets i amb ànims per fer plans de cap de setmana. Molt bé.