5.3.06

cada dia és una festa

Els del Corte Inglés em recorden que em poden subministrar tot el que necessiti per al dia del pare. En el meu cas no hi ha cas, però la proposta em fa pensar si també hi ha un dia de l’avi i de l’àvia. Recorro al sistema ràpid, és a dir, Google, i, efectivament: el tercer diumenge d’agost se celebra el dia de l’avi (ell sol a casa i fills i néts de vacances: ben pensat) i el segon de novembre, el de l’àvia. La pàgina que consulto em dóna altres dates impensades: 27-3, dia de l’aeronàutic; 12 –4, dia del decorador (el dia següent és el del kinesiòleg); 12-5, dia del nét (justa correspondència amb els avis); 26-5, dia del visitador mèdic (professió de risc); 2-6, dia del veí (ja s’hi pot esperar, el cafre –ai!-); 25-8, dia del treballador de la indumentària (?); primer diumenge de setembre, dia de la tia (de la bona tia –o l’adjectiu al darrere?); 26-10, dia de la sogra (no fotem!)... I un bon grapat més.

La mateixa pàgina em recorda com s’anomenen els diferents aniversaris de bodes: 1 any: de paper (per allò de les firmes i per la fragilitat fins que la cosa s’assenti); 2 anys: de cotó (per la prova o per com la portes?); 3 anys: de cuir (ja s’ha aconseguit una certa consistència i ductilitat); 4 anys: de seda (això és el que es diu als amics); 5 anys: de fusta (en qualsevol moment es pot organitzar un incendi); 6 anys: de ferro (això, toca ferro, a veure si arribem a l’any que ve); 7 anys: de llana (si vols escalfor compra’t uns peücs)... I així cada any una celebració, que cal mantenir viva la flama del matrimoni. A partir dels 10, però, les celebracions s’aniran espaiant... i si passes del 65 aniversari, fes-t’ho mirar.

El més curiós del cas és que tota aquesta informació la trobo en una pàgina gastronòmica (no us la perdeu els veritables aficionats) que em resol per sempre més els dubtes que tenia sobre les diferències entre omelette i truita (l’omelette és més cremosa), i molts d’altres que vosaltres possiblement també teniu.

Evidentment, no es tracta d’una pàgina catalana, ni espanyola, ni tan sols europea, és una pàgina argentina. I un acaba entenent la situació del país. Amb tanta celebració no és d’estranyar que els argentins no estiguessin per altres tasques menys festives però econòmicament més productives. Qui ho havia de dir que en un web de cuina trobaria la clau dels problemes del país.

P. S.: A data de caducitat us he deixat “Ràdio Capvespre”. No li feu massa cas, les coses van així. No passa res.

7 comentaris:

mar ha dit...

els dies "D" els ha inventat la societat de consum... i em fa ràbia seguir-los la corrent... però ho faig...aaaiiisss...

ps-no se t'acudeixi oblidar-te del dia de "l'amiga pesada" (no t'ho perdonaria, ehhh)

Xurri ha dit...

Ignorava que els 3 anys de casats fòssin de cuir... no se que pensar. d'aixó del cuir.

També ignorava que les truites i les omelettes fòssin coses diferentes, màxim pensava que la questiò era fer-les amb oli o amb mantega... tant per aprendre encara!! gràcies per il·lustrar-nos.

Però ara em trobaré en un compromís el 2 de Juny - potser en segons quines coses és millor la inòpia.

miquel ha dit...

No em crec que segueixis tooootsss els dies, mar.
La celebració que esmentes no la conec. Em sembla que te la inventes.

Dona, no et sembla prou suggerent això del cuir..., per arrugues encara no serà.
No crec que el teu veí, a no ser que sigui argentí, tingui coneixement de la celebració del 2 de juny. de totes maneres, amb un somriure ja quedés bé, dic jo.

mar ha dit...

no en conec cap, pere... i tampoc en celebro cap... fins i tot el nadal ja se m'escapa de celebració i amb prou feines recordo el dia del meu aniversari...
és per això que me'ls he d'inventar
:)

miquel ha dit...

Ara que ho dius, jo tampoc el recordo el dia del teu aniversari. M'hauré d'actualitzar.

mar ha dit...

actualitza't: el dia de la revolució dels clavells, l'any (?) va ser el meu millor aniversari (encara el recordo... vaig repartir-ne milers a tothom)

ara, si se t'oblida, no hi haurà excusa que et valgui
;)

miquel ha dit...

Actualitzat. Una de les meves dates preferides, la de la revolució dels clavells. No tant per la revolució ( a la fi les revolucions acaben com acaben) com pels clavells i la cançó.