14.3.06

en les muntanyes de la bogeria

Faig un repàs als blocs i la lectura de dos post a penes separats per quinze minuts em capgira el pensament, m’omple d’imatges, em porta als temps primigenis, a la barbàrie del caos.

Copia l’Alcoberro un fragment d’un article d’A. E. (permeteu-me que no escrigui el nom sencer, que encara l’indexaria Google) aparegut a la premsa i demana una intervenció dràstica dels polítics o de la societat civil: “Del mismo modo que un perro o un cerdo no pueden evitar ser lo que son, no puedo yo arrancarme los lazos eternos de la existencia que me mantienen en el eslabón intermedio entre el hombre y el animal: los catalanes.”

Al cap de poc, el Llibreter diu, referint-se a les obres del meu admirat Lovecraft (descontextualitzo) : “Arquitectures impossibles, atmosferes malsanes i éssers indescriptibles capaços de causar desassossec al lector més serè.”

I se’m presenten també imatges de Mars Attacs!. Veig un homenet ridículament capgròs i impossible (més d’un potser), entre infrahumà i sobrenatural, d’origen difícil de discernir, de lloc i temps ignot, potser una excrescència d’una subcivilització guerrera a punt de desaparèixer, però que lluita per dominar altres races, per subjugar altres móns pel pur plaer de la maldat en estat pur, per una inenarrable paranoia de qui sabent-se malalt i creient-se superior busca l’anorreament de tot ésser vivent diferent.

Entre la comèdia i la tragèdia, només cal trobar la música adequada que li faci esclatar el cap, pur vòmit del no-res, pols de nova maligna, indignitat humanoide.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Entre la comèdia i la tragèdia hi cap, sortosament, aquesta imatge fidedigne de l'A.E.

Anònim ha dit...

Deu n'hi doret amb l'A.E.
El que tambe es prou bestia es el nivell d'immunitat que hem arribat.
Devem ser l'unic poble del mon aixi...

Xurri ha dit...

Hi ha trolls que no es limiten als blocs.

Són com un plat de pebrots de padró: la majoria són bons, algún de tant en tant és dolent i et pot donar el sopar - encara que té el seu públic- però el que no es pot negar és que donen conversa...

Anònim ha dit...

Jo crec que tant odi només pot venir de la enveja.

miquel ha dit...

Exacte, Ramon. Tot i que el gènere em resulta difícil de classificar a mi, ja ho has llegit.

No sé si devem ser l'únic poble, joseparnau, però sí-tu ho saps-, un dels que està més acostumat a parar l'altra galta com si no passés res.

És clar que donen conversa, però jo preferiria no tenir-la, com també agrairia que alguns pebrots no sortissin al mercat; posats a triar pregereixo els pebrots de Guernika: vas sobre segur.

Potser sí, jaka, però en el seu cas, de què?