7.9.11

misteris de l'univers: Kriptó

Se suposa coneguda la meua afició a la contemplació del cel i el meu interès en el coneixement del Cosmos, i segurament alguns també recorden els meus estudis astronòmics que ara no especificaré. Bé, doncs al llarg de meus nits telescòpiques i lectures sobre el tema, m'ha estat impossible saber gaire cosa sobre un dels planetes més famosos en el nostre món: Kriptó.

Què sabem de Kriptó? Poca cosa. Es tracta d'un planeta d'una gravetat important format bàsicament per roques i gel situat en una regió desconeguda de l'espai. Se sap que orbita al voltant d'un sol vermell d'una galàxia ignorada. El seus habitants són humanoides amb una esperança de vida que ratlla la immortalitat i adquireixen poders físics extraordinaris -psicològicament són més aviat simples en qualsevol circumstància- quan els il·lumina algun sol groc. Formen part d'una civilització molt avançada, científicament a alguns segles de les de la Terra -xinesos inclosos.

No m'allargaré en descripcions insignificants del planeta que no porten enlloc. Només afegiré que en el nostre món s'ha fet córrer la brama que pràcticament tota la població va ser destruïda. Entre els supervivents, el més famós és Kal_El, fill de Jor-El i Lara, conegut aquí per Clark Kent o, sobretot, per Superman, un noi no gaire llest que viu als Estats Units.

Jo -i no citaré fons- sé que en realitat la civilització kriptoniana continua ben viva i progressant incessantment, però que han muntat tot un sistema de desinformació per tal que els humans els oblidin la seva existència. A quina raça galàctica pot interessar la visita, encara que sigui dintre de segles, d'uns habitants de la terra que es caracteritzen per un primitivisme moral que no ha evolucionat al llarg de la seva història?

Tot i així, i malgrat el secretisme institucional extraterrestre, gràcies a una relliscada inexplicable, però subtil, d'una publicació periòdica terrestre que és l'única que manté contacte amb el planeta -continuo reservant-me les meues fonts-, avui he pogut constatar que una idea que em rondava pel cap és certa: el període de rotació de Kriptó és força superior al de la Terra. Quant exactament? No ho sé, però molt. Heus aquí la prova:



Continuaré investigant, i em permeto recordar que si algun lector té alguna pista que em pugui donar més detalls sobre Kriptó, sobretot sobre la seua situació, li estaré molt agraït. El meu interès és exclusivament astronòmic i geològic, de marera que agrairia que no se m'enviés cap altre tipus de material.

PS: Ostres amb TV3, arriba a tot arreu!

8 comentaris:

Macondo ha dit...

Trobo que n'has fet una deducció fantàstica amb les dades que et proporciona aquesta nova franja horària!
Hi ha una cosa que no entenc, has fet també un estudi comparatiu entre el primitivisme moral dels terrícoles i els kriptonians? Potser inductivament a partir de l'individu Superman?

Sobre el post anterior: has filat molt prim i molt bé!

Núria Pujolàs ha dit...

ha,ha,ha...molt bo!!...Em sap greu però no tinc cap pista tot i que restaré atenta a possibles novetats kriptonianes.

miquel ha dit...

Macondo, m'he de treure mèrits, en les deducions hi té molt a veure la fiabilitat del diari, diré el nom: La Vanguardia.
Impossible fer la comparativa que dius, la vida dels kriptonians és absolutament secreta, en tots els aspectes, cosa que no m'estranya gens, perquè segur que saben com les gasten els habitants de la Terra -què t'he de dir?-, com menys contacte millor, deuen pensar.

Gràcies :-) El camí és tan fi, tan fi... i rellisca tant malgrat que el coneixem tan bé...


Núria, ja t'imagines com t'agrairé qualsevol informació que em puguis passar. Tot i que sé que no és una tasca fàcil.

Xenia ha dit...

jeje :)

Clidice ha dit...

Espectacular! TV3 no es pot veure al país valencià però a Kriptó sí! Bocabadada, esmaperduda, corpresa (versió catalana d'informativos Telessinco). :)

miquel ha dit...

Ei, clidice, TV3 sí que es pot veure al País Valencià. Que et penses que els de Kriptó no la miren també a través del satèl·lit ;-)

gatot ha dit...

et deixo la nostra aportació d'vui:

http://simplicigats.blogspot.com/2011/09/seguint-les-pistes-de-kripto.html

miquel ha dit...

Ja he passat un moment per casa teua aquesta tarda. Ara hi torno, gatot.