21.12.15

a corre-cuita


Quatre -o unes quantes més, segons ragi- impressions ràpides, superficials i poc meditades:

1. Em continua sorprenent el nombre d'abstencions. Ja sé que ha votat més gent que a les anteriors eleccions -molts per primer cop-, que és un percentatge civilitzat, més alt que en altres democràcies civilitzades, etc., però sempre em sorprèn, i aquesta vegada més.

2. Estic desolat per la marxa de Duran dels escenaris polítics oficials. No dic res sobre l'assumpte perquè se'm menjaria tot el post.

3. Les enquestes, aquesta vegada, s'han equivocat de molt amb Ciudadanos. Per què? Tinc les meues teories. Ciudadanos és un partit de centre? El centre, l'equidistància respecte els extrems, no existeix, tot s'inclina a esquerra o a dreta.

4. Proposta de traducció per a caps de llista catalans: Sí podemos = Sí que es pot. Molt o poc, sempre es pot. Pablo Iglesias, en la seua aparició després de saber els resultats, buscava aliances perifèriques? Quines? De qui? Expectatives. Ada Colau va ser delegada de curs amb extraescolars de teatre?

5. El PP guanya les eleccions. Se sabia. Han baixat molt, però continuen guanyant. Rajoy voldrà formar govern en lloc de dimitir, és la seua prerrogativa. Sempre em sorprenen els resultats del PP, cosa que significa que sóc un pèssim coneixedor de la naturalesa humana peninsular.

6. Ho dic abans que se m'oblidi: no sé què dir del PSOE. Dimitirà... ? Com es diu el líder actual del PSOE?

7. Convergència, o com es digui ara, és relativament residual? Com s'han pogut produir tantes fugues?

8. La parla de Rufián em recorda la d'Iniesta. En altres aspectes res en comú de moment, haurem d'esperar a veure quin joc dóna. Una curiositat que mai podré satisfer és la de saber quants vots aporta Rufián a ERC.

9. Fa molts anys que no tenia curiositat per saber com acabaria, al menys immediatament, l'elecció del nou president d'Espanya. Em pregunto si, com aquí, és possible que es triï un president que no encapçala una llista.

10. Ens donaran molts dies la tabarra els comentaristes generalistes -i especialitzats- de les tertúlies? Ja ho sé, sempre puc apagar la ràdio o la tele, o no llegir les pàgines corresponents dels diaris.

11. No és una perversió fer unes eleccions a tocar de Nadal? Quantes indigestions! O potser aprimaments, aneu a saber.

12. La meua germana, com habitualment, em passa desordenadament els resultats del poble: ERC: 500; Dil: 280; En comú: 140: PSC: 201; Unió: 21; PP: 59; Ciutadans: 45. Miratges.


Punt 13? El PP conserva la majoria absoluta al Senat. Compte amb la dada!


2 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

DURAN: s'en va un profesional de la política, al Palace el trobaran a faltar.
ERC: Ha recollit vot prestat de la CUP
DIL:)QUIN NOM MÉS MAL TRIAT), han salvat els mobles, però van camí del pedregar
RUFIÁN: Per a mi és un misteri que aporta a ERC, diu en Lluis Bosch que es poeta, potser es això.
SENAT: a última hora es va demanar a través de la xarxa un boicot del vot al senat, que devien seguir només els d'esquerres.
C'S: el previst, ha pecat de superbia, de tenir-ho tot fet abans de començar, de fet a Espanya a banda de Rivera, la gent coneix algú més de C'S?, ve a ser com UPyD i Rosa Díez, i acabarà igual com ha acabat UPyD. 'Del no res venim i al no res tornem'.

salut

miquel ha dit...

Salut, Francesc... Continua el ball