29.3.18

tants caps tants barrets, i un barret per a tothom


Parlen en alguns partits de divisió, de fragmentació, etc. Tots els partits, i que se'm perdoni l'evidència i la redundància, encapçalen el seu nom amb el mot partit. Els convido a repassar les definicions següents al diccionari: partir, partit, partidari, etc.

En els partits hi ha qui guanya i qui perd, i alguns empats, amb jocs brillants o que fan adormir. Després, els espectadors, que són els que paguen, diuen la seua o callen.

P S: Entre els trobadors hi havia una modalitat poètica que s'anomenava partimen o joc partit en què participaven dos trobadors, un que proposava una situació amb dues possibles solucions i l'altre defensava la que li semblava millor mentre el que primer, el proposant, defensava la contrària; pura retòrica. Un possible exemple: Què és més rendible, dividir una societat que no n'està, de dividida, o unificar una societat que està -o no?- dividida? L'exemple, com es veu, és capciós.

P S 2: Recordo que les divisions -matemàtica elemental- poden ser per dos o per trenta-dos, fins i tot per 17,14 o per 19,75.

6 comentaris:

Júlia ha dit...

Podrien recuperar allò del 'Vostè jutja' i fer un programa sobre 'el tema'.

Júlia ha dit...

Recordo un historiador que en una ocasió, quan li van comentar allò de 'les dues espanyes', utilitzat fins i tot en poesia va comentar: oh, si només haguessin estat dues...

Francesc Puigcarbó ha dit...

Això, això, que al 'voste jutja' vaig guanyar 800 mil peles d'entonces.

Júlia ha dit...

En tu he pensat en proposar-ho, Francesc, no crec que et paguessin tant, hores d'ara... La Terribas quan era petita també va sortir en un dels programes. Llàstima que no es puguin recuperar per la xarxa, hi ha coses que he vist per la tele que avui em semblen imaginades, la veritat.

Francesc Puigcarbó ha dit...

És que 'vosté jutja' era en directe, l'ùnic que era gravat era la classificació previa, pero el programa s'emetia en rigorós i complex directe.

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.