tag:blogger.com,1999:blog-13094151.post114721110958083717..comments2024-01-22T01:22:23.358+01:00Comments on saragatona: reivindicació dels ousmiquelhttp://www.blogger.com/profile/10705249407753672574noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-37164766303304916362016-05-20T00:53:20.420+02:002016-05-20T00:53:20.420+02:00Francesc, el teu pare va demostrar que tenia raó f...Francesc, el teu pare va demostrar que tenia raó fins que no es demostri el contrari. evidentment, les "otras causes" de la doctora també deuen existir, però no s'acaba de saber quines són. <br />Això del colesterol del bacon també ho vaig pensar, però vaig tenir dos altres pensaments: un, el component genètic dels qui tenen el colesterol alt (o baix); dos, qui sap si el bacon serà com l'oli d'oliva, les sardines i tants altres d'aquí uns anys.<br /><br />Júlia, en primer lloc, em reconforta el que opines sobre el tabac.<br />Penso, com tu, que tot aquest món de la dietètica i la salut encara té molt de camp d'estudi i que, com en tantes altres coses, hi ha experts inexperts. Jo sóc partidari d'una dieta variada, per convenciment intuïtiu, pragmàtic i mig científic, però també per plaer.<br />M'ha semblat molt interessant el que dius sobre canviar d'alimentació a determinades edats; una altra cosa, segurament, és el volum o petites renúncies que el propi cos demana. el cos de la meua àvia -va morir als 99- sovint li emanava allioli.<br />Desgraciadament, puc arribar a coincidir que els homes desgasten; no sé les dones.<br />Moscatell? M'agrada, però prefereixo els licors més secs en la majoria dels casos; per exemple, un bon vi ranci.<br /><br />Jo tenia els ous una mica abandonats, Carme, però ja veus els meus propòsits. Ah, i una cosa, els ous, per contra al que pensen molts, no són tan fàcils de cuinar, són delicats.<br /><br />Totalment d'acord, Paco, un aiguardent ben fred és la culminació d'un bon àpat, sobretot si hi ha hagut carn per acabar-lo. Ostres, crec que no hem compartit mai un tartar... En parlarem. Com deia més amunt, l'ou és delicat; en el tartar ha d'existir, però a penes s'ha de notar.miquelhttps://www.blogger.com/profile/10705249407753672574noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-19678911356344075672016-05-19T21:25:59.045+02:002016-05-19T21:25:59.045+02:00D'altra banda, l'ou cru en el steak tartar...D'altra banda, l'ou cru en el steak tartareP. de Valènciahttps://www.blogger.com/profile/08297243463484338127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-76058425251071698762016-05-19T21:23:21.770+02:002016-05-19T21:23:21.770+02:00Respecte a la grappa, orujo o marc de champagne (d...Respecte a la grappa, orujo o marc de champagne (de cava que està més proper)P. de Valènciahttps://www.blogger.com/profile/08297243463484338127noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-57528508022981587792016-05-19T09:33:28.684+02:002016-05-19T09:33:28.684+02:00M'encanten els ous... crus no tant, però de to...M'encanten els ous... crus no tant, però de totes les altres maneres si, ferrats, passats per aigua, durs, truites diverses... en menjaré uns quants més a partir d'avui mateix...Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-4646195754579458182016-05-19T08:20:04.940+02:002016-05-19T08:20:04.940+02:00S'HA DE dir que, a més dels ous, la dama reivi...S'HA DE dir que, a més dels ous, la dama reivindica la seva condició de conca i també la relaciona amb la longevitat, els homes 'casquen' moltJúliahttps://www.blogger.com/profile/15180635931928842197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-43528022499204365132016-05-19T07:20:29.676+02:002016-05-19T07:20:29.676+02:00Pel que fa a la grappa, ja he retornat al moscatel...Pel que fa a la grappa, ja he retornat al moscatellJúliahttps://www.blogger.com/profile/15180635931928842197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-76065632101891510292016-05-19T07:11:46.328+02:002016-05-19T07:11:46.328+02:00Des que sóc una mica grandeta que no faig gaire ca...Des que sóc una mica grandeta que no faig gaire cas de les recomanacions dietètiques, ni tan sols em crec que el tabac sigui tan dolent però com que jo no he fumant mai perquè no m'ha agradat, passaré del tema.<br /><br />Fa anys es van ficar amb les sardines, que ara es veu que estan prou bé, una veïna del barri em va explicar com li sabia greu haver prohibit al seu avi, que havia estat pescador, menjar sardines, a causa de la prescripció mèdica, quan tenia un delit per aquest peix, encara més quan després va resultar que gairebé eren un medicament. El mateix ha passat amb d'altres coses, fins i tot amb l'oli d'oliva.<br /><br />Ara bé, una de les víctimes dietètiques més humils han estat els ous, efectivament, tot va ser abaratir-se com passar a ser gairebé un verí, no sé si té relació. Sobre el que he escoltat i llegir sobre ous, des que era petita, i sovint per part d'aquests 'experts' que poden ser metges o col·laterals, n'hi hauria per escriure un llibre, per cert, crec que ara els tornen a reivindicar una mica dissimuladament.<br /><br />Tan sols he escoltat una opinió una mica raonable en tants anys, quan el meu pare tenia el principi de Parkinson una neuròloga a la qual la meva mare va preguntar a l'entorn del menjar i els greixos va admetre que potser si es treia determinats aliments que formaven part de la dieta habitual, a una edat una mica avançada, es podien produir efectes imprevistos fins i tot en el cervell, però que tot plegat encara estava a les beceroles, pel que feia a la investigació.<br /><br />He aconseguit tornar a menjar-me les truites, i altres coses, sense remordiments, però no sempre ha estat així. Júliahttps://www.blogger.com/profile/15180635931928842197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-13094151.post-43033350680877394182016-05-19T06:51:59.620+02:002016-05-19T06:51:59.620+02:00Ahir em vaig trobar a la doctora a cal forner, i l...Ahir em vaig trobar a la doctora a cal forner, i li ho vaig comentar el cas d'aquesta senyora de 116 anys. La Doctora del pare i la meva és la mateixa i el pare sempre deia que com a mínim s'havia de beure (beure crus) un parell d'ous cada dia. Nosaltres li deiem que això no podía ser bo i quan anàvem a la doctora aquesta li deia el mateix, i ara resulta que el pare tenia raó. Casum dena!<br />De totes maneres la doctora em va dir: eso no tiene nada que ver, ha vivido hasta los 116 por otros motivos no por beberse los dos huevos.... No ho sé, però ous ferrats amb beicon sembla aliment pel colesterol.....<br /><br />salut<br /><br />Francesc Puigcarbóhttps://www.blogger.com/profile/04899575095259427908noreply@blogger.com