1.12.17

la negació dels colors


A TV3 diuen cada dos per tres que la JEC els ha prohibit (a ells i a l'Ajuntament i a qui sap qui) que es parli (o s'exhibeixi) del groc, un color que sempre m'ha agradat i que sovint ha estat injustament menystingut, excepte pels banquers i assimilats. La negació d'un color se suma als disbarats perpetrats per les institucions de l'Estat en les seues delirants actuacions dels darrers temps que no sembla que tinguin aturador. No sé si créurem que el gremi de taxistes de Barcelona ha rebut un ultimàtum que els commina a canviar el groc pel blau i a la Caixa els han suggerit que els caixers es pintin de qualsevol altre color abans del dia de la Constitució. Mentrestant, com cada any, la tardor, ja hivernal, despulla de grogors els arbres: fulles seques trepitjades que omplen els carrers de la ciutat, els pobles, els camps.

M'han regalat pel meu aniversari (el mateix dia que el de Franco i Woody Allen i la Carme que ja no ens acompanya) , que és -crec- avui Fer-se totes dels il·lusions possibles, de Josep Pla. Llegeixo poc, però em sembla que aquest Nadal hi tornaré a agafar les ganes. La sobrecoberta presenta una fotografia rural en blanc i negre; l'únic color és el del títol, d'un groc esvaït, aparentment innocent. Que la meua afició lectora -i de l'escriptura ni en parlem- tingui gaire continuïta és una incògnita, no em faig gaires il·lusions.


7 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

De part de les parts de la JunTa Electoral, faci vostè el favor de cambiar IMMEDIATAMENT el color de fons del seu bloc, atès pot induïr a algú a votar el que no hauria de votar. De no fer-ho s'haurà d'atendre a les consequencies.

anna g. ha dit...

Per molts anys! Petons grocs :)

Oliva ha dit...

COM QUE TORNEM A SER ELS "QUE LADRAN PERO NO MUERDEN",ELS LLESTOS D'ORELLES,TORNAN AMB LES SEVES MEDIOCRES DERIES...
21-D,ABRAÇADES GROGUES,PER MOLS ANYS¡¡¡.

Assum ha dit...

Des que han prohibit el groc, el veig per tot arreu: bústies de correus, tanques, senyalitzacions... :)

Anònim ha dit...

Ara no podrem jugar al parxís >_<

miquel ha dit...

Vols dir, Francesc...? És un groc molt esvaït...

Moltes gràcies, Anna. Els grocs m'agraden :-)

És un no acabar de bestieses, Oliva, i les que vindran. Moltes gràcies, abraçada rebuda i tornada.

Siiií, Assum, més grocs que mai. M'ha arribat que també volen prohibir la Moritz... i les cerveses en general, i... tot ho veuen groc.

Ni desfullar margarides grogues, pons. I a la baralla, desapareixeran els oros..., Bé, de fet la majoria ja són del PP.

Carles ha dit...

Hola! Què tal està aquest llibre del Pla? Es nota massa que és un recull mig refregit o s'aguanta bé?

Gràcies!

Carles - Litus