15.12.16

consideracions prenadalenques


Tinc la impressió que aquest any aquí, a Barcelona, hi ha menys llums nadalencs, tant institucionals com en el comerços. No em queixo ni aprovo, no valoro, constato. També ha desaparegut l'arbre de can Jorba, que darrerament era una gentilesa de Tous. Tot i aquestes mancances que es poden atribuir a una voluntat de sostenibilitat o a causes semblants, escolto als mitjans que les despeses en menjar ja han començat a augmentar, en competició directa amb l'augment de preu d'uns quants aliments propis d'aquestes festes.

El tronc de Nadal continua ben viu a les fires, tot i que no m'he fixat si té gaires compradors, suposo que sí, perquè en cas contrari no hi hauria l'oferta extensa que veig, encara que és possible que molt tió tingui actualment una funció més ornamental que efectiva (aquests tronquets de la mida d'un dit dubto que puguin cagar res de profit, ni el carbó els deu passar pel cul). Esclar que els troncs de parada, els que es compren i que es van fent omnipresents a tota la geografia del país, ignoro per on deuen cagar; cilindres d'una regularitat fora de tota naturalitat de la natura i amb una cara ominosa, de perversió onírica, l'absència de forats fa impossible qualsevol deposició, excepte si es creu en els miracles nadalencs, que ja pot ser. On han anat a parar aquells troncs d'olivera o de garrofer amb buidors anals calculades que arribaven a les cases després d'una curosa selecció? En fi, potser els nens d'ara, malgrat l'escepticisme general, creuen més en els miracles o estan més allunyats de la natura, que tot és un.

5 comentaris:

Júlia ha dit...

Els nens d'ara -els nens i les nenes, he he- són com els de sempre, un mirall a mida reduïda dels adults, que els transmeten les seves dèries i servituds.

Montse ha dit...

Té raó la Júlia. I també són tan llestos, com per arribar als 8 i 9 anys i continuar creient-se allò increïble (o fer veure que s'ho creuen, que això els fa molt intel·ligents, perquè així alimenten la il·lusió dels pares, avis i altra fauna familiar, entre la qual em compto, of course)

miquel ha dit...

Cert, Júlia, com sempre. En això de les imitacions no s'han produït grans canvia al llarg de la història de la humanitat.

Com sempre, Montse, com sempre. Esclar que jo això dels tronc de Nadal m'ho vaig creure fins que ja criava barba... Els veia tan il·lusionats...

Anònim ha dit...

Home, pel que fa a les dimensions anals del tió, pensa que bèstia grossa cap dins d'una serp regular i s'eixampla... és clar que caga digerit, però dels éssers prodigiosos t'ho has d'esperar tot.
Home de poca fe,
desitjo que et cagui bé.
Olga

miquel ha dit...

D'acord, d'acord, Olga, molt bon exemple, però és que hi ha anus -suposadament- on no es veu ni el forat que faria una agulla de brodar... En definitiva, que si jo ara em poso en la meua pell de petit crèdul, estic segur que hagués fet preguntes de difícil resposta als familiars tan il·lusionats com jo. És clar que al final el resultat ho és tot i finalment hagués callat i continuat picant fins a l'extenuació el tronc. Com suava jo de petit la nit de Nadal...