10.5.16

dia ennuvolat de pluja fina i de planetes misterioses


M'he passat pràcticament tot el dia, des que m'he llevat -tard, a diferència de la majoria de vosaltres-, atent al cel. No em volia perdre l'espectacular i significatiu pas de Mercuri per davant de l'esfera solar. A mitja tarda he vist un dels que segueixo a instagram, un iranià, que penjava una foto on hi havia un fotògraf amb trípode i un nen amb telescopi enfocant el cel; deia així: People waiting for transit of Mercuri from the Sun. No he vist la cosa clara i amb el meu anglès inexistent li he preguntat: Clouds?. M'ha semblat que la resposta -icones incloses- era clara: Unfortunately yes. Ai, esperàvem grans coses d'aquest trànsit, però la natura s'ha mostrat esquiva avui, al menys a Catalunya i a l'Iran, i ens ha ensenyat que a vegades les previsions són vanes i les nostres esperances i desitjos insignificants.

Encara bé que ja sopant he fet una mirada a l'horòscop del diari. Engrescador: Procureu donar una última empenta a una oportunitat laboral que podria donar noves perspectives. A més, comptareu amb cert suport. Ignoro a quina oportunitat laboral es refereix i si em caldrà renunciar a la pensió de jubilació -també em preocupa el condicional podria-; potser el cert suport m'aclarirà els dubtes, o me'ls esclarirà, o no.

Per acabar el dia, sense saber ben bé com i per què, se m'ha acudit comparar mentalment i superficialment el cinema de Truffaut amb el d'Almodovar. M'he fet un tip de riure en silenci, però m'han vingut ganes de tornar a veure pel·lícules de Truffaut.


3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

ja que comentes el tema, el que hauriem d'esbrinar i erradicar - de poder ser - és: perquè als pensionistes ens descompten l'IRPF de la pensió, que a mi en bufen 330 euros cada més i per la renda nomès m'en tornen mil. No entenc que un jubilat hagi de pagar l'impost del rendiment del traball personal, si no treballa. És un tema en el que mi estic començant a posar a veure si en trec l'entrallat.

salut

Pons ha dit...

Per veure el transit de mercuri pel sol res millor que buscar vídeos pel youtube

PD: Per què llegeixes el horoscop?

miquel ha dit...

Tens tota la raó, Francesc. Quan trobis una justificació al robatori, m'avises. Esclar que en pocs anys veurem com disminuirà la pensió i ja no caldrà investigar res.

Home, Pons, em fas gràcia, el contacte directe sempre és més satisfactori.
Els horòscops són una font d'humor inesgotable.