29.5.16

actualització


Llegeixo que a Tortosa han decidit mantenir el monument d'origen franquista que hi ha al mig del riu. Com sol passar en aquesta casos, no ha arribat a votar la meitat de la població que hi tenia dret segons les bases de l'ajuntament; ja sol passar. De tota manera, aquestes decisions sovint són volàtils, amb consulta o sense un altre ajuntament pot decidir portar la contrària i no passa res, tret d'algunes indignacions o satisfaccions públiques o privades que fan pujar l'adrenalina per continuar vivint més enllà de les petites rutines quotidianes. Jo, com se sap perquè ho he manifestat aquí mateix algun cop i no és cosa de tornar-ho a argumentar, sóc partidari de la continuïtat del conjunt escultòric amb les modificacions que calgui i que facin feliç al màxim de gent possible, i si algú s'instal·la en la infelicitat, també està bé, la infelicitat és creativa.

Que curiós, mentre repassava aquest assumpte, he pensat en els versos de Verdaguer:

Lo que un segle bastí, l’altre ho aterra
mes resta sempre el monument de Déu;
i la tempesta, el torb, l’odi i la guerra
al Canigó no el tiraran a terra,
no esbrancaran l’altívol Pirineu.

Possiblement avui Verdaguer escriuria any -lustre?- en lloc de segle; o potser mes o setmana tal com van les coses. Quant a la comparació que se m'ha acudit entre el Canigó i l'Ebre, no tinc clar que el riu aguanti tant. Déu, per suposat, el deixo tranquil, només faltaria ampliar la discussió.

5 comentaris:

Júlia ha dit...

No ha aguantat ni Déu, vaja, avui tot és relatiu. Sobre els monuments, o els treuen tots o que els deixin com estan i ja es faran malbé amb el temps.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Que vols que et digui, és un monument i com si fos ja de la familia, que li treguin els símbols franquistes que pugui tenir i el deixin com està, a lo millor un dia se l'emporta alguna riuada i s'haurà acabat el bròquil. El problema no és en aquest monument......

miquel ha dit...

Déu trontolla, Júlia, però ja déus menors a cada cantonada.
Bé, potser una petita tria d'enderrocs i conservacions?

Res a dir, Francesc, vaig pel mateix camí que dius; potser és qüestió d'edat.

pons007 ha dit...

Han votat i han dit que ho volien, molt bé, que s’ho quedin. A veure si ara es posa de moda començar a fer cas als resultats referèndums.

miquel ha dit...

I et diré més, pons, a veure si s'acaben posant de moda els referèndums i els fan obligatoris, i multa si no participes. Són capaços.