29.5.16

actualització


Llegeixo que a Tortosa han decidit mantenir el monument d'origen franquista que hi ha al mig del riu. Com sol passar en aquesta casos, no ha arribat a votar la meitat de la població que hi tenia dret segons les bases de l'ajuntament; ja sol passar. De tota manera, aquestes decisions sovint són volàtils, amb consulta o sense un altre ajuntament pot decidir portar la contrària i no passa res, tret d'algunes indignacions o satisfaccions públiques o privades que fan pujar l'adrenalina per continuar vivint més enllà de les petites rutines quotidianes. Jo, com se sap perquè ho he manifestat aquí mateix algun cop i no és cosa de tornar-ho a argumentar, sóc partidari de la continuïtat del conjunt escultòric amb les modificacions que calgui i que facin feliç al màxim de gent possible, i si algú s'instal·la en la infelicitat, també està bé, la infelicitat és creativa.

Que curiós, mentre repassava aquest assumpte, he pensat en els versos de Verdaguer:

Lo que un segle bastí, l’altre ho aterra
mes resta sempre el monument de Déu;
i la tempesta, el torb, l’odi i la guerra
al Canigó no el tiraran a terra,
no esbrancaran l’altívol Pirineu.

Possiblement avui Verdaguer escriuria any -lustre?- en lloc de segle; o potser mes o setmana tal com van les coses. Quant a la comparació que se m'ha acudit entre el Canigó i l'Ebre, no tinc clar que el riu aguanti tant. Déu, per suposat, el deixo tranquil, només faltaria ampliar la discussió.

6 comentaris:

Júlia ha dit...

No ha aguantat ni Déu, vaja, avui tot és relatiu. Sobre els monuments, o els treuen tots o que els deixin com estan i ja es faran malbé amb el temps.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Que vols que et digui, és un monument i com si fos ja de la familia, que li treguin els símbols franquistes que pugui tenir i el deixin com està, a lo millor un dia se l'emporta alguna riuada i s'haurà acabat el bròquil. El problema no és en aquest monument......

miquel ha dit...

Déu trontolla, Júlia, però ja déus menors a cada cantonada.
Bé, potser una petita tria d'enderrocs i conservacions?

Res a dir, Francesc, vaig pel mateix camí que dius; potser és qüestió d'edat.

Anònim ha dit...

Han votat i han dit que ho volien, molt bé, que s’ho quedin. A veure si ara es posa de moda començar a fer cas als resultats referèndums.

miquel ha dit...

I et diré més, pons, a veure si s'acaben posant de moda els referèndums i els fan obligatoris, i multa si no participes. Són capaços.

ngoclan ha dit...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như địa chỉ bán máy đưa võng ở đâu uy tín.