19.10.16

tot i sense cap


Llegeixo al diari que la Fundación Francisco Franco s'indigna pel bárbaro aquelarre amb  a mutilada estàtua eqüestre del dictador instal·lada davant del Born. En podríem parlar, però el meu primer pensament interrogatiu és breu: existeix una Fundació Adolf Hitler a Alemanya? I una Fundació Benito Mussolini a Itàlia?

Qualsevol intent de justificació -amb subvencions incloses- em sembla demencial, una burla sagnant. Bona part de l'Espanya que encara conserva el poder és pura barbàrie; compte, una part de l'altra Espanya continua amb set de sang. Quaranta anys ja des de la mort del dictador. Alguna cosa es va resoldre malament. I el decapitat del Born continua rient des de l'ultratomba.

 

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

M'has estalviat feina, anava a escriure més o menys el mateix. i aquesta fundació està subvencionada a amb diner de l'erari. Ja ho va dir el decapitat: atado y bién atado.

Júlia ha dit...

Em sorprèn la ingenuïtat amb la qual aqui és 'munta un Cristo' amb un muntatge absurd, provocador, xaró i innecessari mentre la realitat és com és i hi ha el que hi ha, és una mica com això de la desborbonització municipal, quedar bé amb poc gasto.

Per altra banda l'exposició es podia haver endegat al Castell de Montjuïc i no se'n cantaria ni gall ni gallina, bé, potser una miqueta, però, és clar, se'n parlaria menys.

Anònim ha dit...

En el primer paràgraf ho deixes clar, vivim en un país molt especial.

miquel ha dit...

Francesc, el que en diuen un "nudo gordiano". Esperem que a ningú se li acudeixi fer servir l'espassa per desfer-lo i que es desfaci sol de tan podrit com està.

Tot plegat, Júlia, esperpèntic... I que si el Born és el centre de les essències pàtries...En fi... Sí, Montjuic era un bon lloc, però a mi em queda lluny i no m'hagués servit per escriure res. Per cert, jo encara ploro que no se n'hagi fet, a Montjuic, un museu de la guerra, de les guerres, de les que siguin.

Ho pots ben dir, pons, tan especial que fins i tot trontollen conceptes com país, territori, estat, nació..., que agafen significats ben diferents segons qui els diu.