4.6.16

llengua erràtica


Per canvi d'itinerari no em vaig trobar la manifestació que ahir va recórrer el passeig de Gràcia a la cerca sense captura de l'actual propietari de l'exexbanc exexpropiat. En deuen haver parlat al telenotícies, però no l'he vist. En un diari he llegit que han fet pintades, que demà hauran desaparegut, en parets i botigues de l'avorridíssim passeig que, malgrat tot, jo transito. Diuen que en una aparador han pintat PIJOS en vermell esclatant. Em pensava que aquest mot ja s'havia oblidat o, com a mínim, estava en desús metamorfitzat per les noves modernitats; deu ser que no. Em queda el dubte de saber si el mot fa referència directament, o inclou, als dependents o dependentes de la botiga o és la firma dels manifestants. Tot podria ser.

3 comentaris:

Júlia ha dit...

DEU ser la firma.

Francesc Puigcarbó ha dit...

o el pijoaparte d'en Marsé, jo tambè pensaba que estaba la en desús l'expressió. Potser haurien d'haver escrit Hipsters, o com diuen el de el Mundo Today, JO JA ERA GILIPOLLES ABANS DE SER HIPSTER.

miquel ha dit...

Encara que ells potser en diuen signatura, Júlia. Ara tinc aquest dubte.

Hi vaig pensar en el Pijoaparte, Francesc :-) Encara que aquest estava per altres feines. Aquest eslògan ja deu ser història, vaig llegir que els hipters ja estaven en desús, ja comencen a ser vells, un estrat més del temps que avança.