21.6.16

les rebaixes o tot el que baixa puja


Negat com sóc pels números i necessitat d'ajuda, avui he anat a omplir els fulls de la declaració de renda a una gestoria horripilant -algú s'ofereix a fer-me la declaració?- triada pel fet de trobar-se a cent trenta metres de casa. El resultat ha estat que em toca pagar una quantitat que em sembla exorbitant, i ja sé que tot és relatiu. El que em deprimeix més, però, és la gairebé seguretat que el pròxim exercici fiscal -uf! Exercici!- em demanaran més diners.

Em subleva quan hi ha qui diu -gran benefici!-que ha abaixat l'IRPF - i altres també ho volen fer. Pensionista de comptabilitat diàfana, la meua contribució creixent a les arques estatals depèn en bona part -o en tota, que no n'entenc prou de números- de les rebaixes de l'IRPF. Però quasi callo i accepto; altres en circumstàncies patètiques es deuen beneficiar del meu superàvit. Llàstima que jo no tingui gaire joc, amb el que m'agrada jugar!

6 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

A mi me n'han tornat, me la fa l'assessor fiscal de l'empresa on treballava. En principi a un jubilat li han de retornar diners, llevat que hagi tingut ingressos extraordinaris.

Anònim ha dit...

Doncs tens molta sort Francesc. Tots els jubilats que conec, sense tenir cap mena d'ingressos extres, només la mísera pensió, els toca pagar. Vergonyant!!. A mi no em queda massa per jubilar-me i ja tremolo.

miquel ha dit...

Ja veus, Francesc, cada jubilat és un món. La mare va començar a cobrar dues pensions, com les dues eren baixes, no li descomptaven res... Ah, però a l'hora de la declaració de renda...!
No t'explico altres casos. En el meu, sense cap variació des que treballava fins ara, pago gairebé el doble. De la pensió no em q

miquel ha dit...

m'he quedat a la q. de queixo. suposo que em queixaré dintre d'una anys.

Anònim, ja pots tremolar! O no. Mai se sap.

Júlia ha dit...

no és així, depèn de la pensió, aquest any no sé que han fet que ha pujat de forma exagerada el que cal pagar, però ja sabem què toca, pagar i callar, els funcionaris ho tenim malament, no es pot camuflar res, pagar i callar, vaja

miquel ha dit...

i no estar segurs perquè paguem més, Júlia, que no és precisament per l'augment de la jubilació.