7.7.08

aperitiu, entrant, segon i postres

Mentre vaig feinejant veig una part de la cursa de Fórmula 1 en què, diuen, l'elecció de les rodes són un element definitiu a l'hora d'obtenir bons resultats el deis d'asfalt canviant com el d'avui. Jo diria que els pilots i els cotxes encara són més importants, però sóc un complet ignorant que no aconsegueix trobar l'emoció en aquests scalestrix d'un esport que només poden practicar molt pocs.

Les bicicletes del Tour...? Confesso que hi ha hagut algun any que les he seguides amb un cert interès. El que mai no he entès és perquè alguns es capfiquen tant a l'hora d'esbrinar si els corredors es dopen o no: des de quan els esports professionals són una cosa neta?

A la tarda veig els dos primers sets del partit de Federer i Nadal, fins que decideixo anar-me'n a la platja (deixo constància a l'encapçalament del bloc). Sembla que Nadal té el partit ben encarrilat. En tornar, prop de les deu, passo per davant d'un bar i dedueixo que estan fent un resum. Li pregunto al cambrer que intenta atreure clients des de la porta el resultat i em diu que encara estant jugant. M'apresso a arribar a casa conscient que la meva presència davant del televisor és fonamental pel resultat. Efectivament, si no hagués estat per mi, Nadal no hagués aconseguit la glòria a Wimbledon. No sé si he fet bé de tornar tan aviat perquè com se sap Nadal és seguidor del Madrid, però, encara que no sigui prou justificat, he d'afegir que l'aire de mar m'havia despertat la gana.

Per acabar, llegeixo al meu diari habitual en la seva incompleta edició digital el següent titular: La mayoria de los socios votan para que Laporta dimita. Llegeixo el contingut de l'article i veig que no és veritat, que els socis que han votat representen el 33% del total; és a dir, que guanya l'abstenció, cosa que no crec que tingui gaire importància en les valoracions que apareguin demà als mitjans. Si algú m'hagués demanat un predicció a partir del que he llegit aquests darrers dies, m'hagués decantat sense cap dubte pel vot favorable a Laporta; en canvi, si hagués fet cas del que he sentit, sobretot a la petita tertúlia improvisada de la meva “bodega” hagués afirmat que el resultat contra Laporta seria aclaparador. A la “bodega” no estan per hòsties catalanistes, tot i que el propietari amb prou feines parla en castellà. Als de la bodega fa temps que els fot que no es venguessin Ronaldinho, que Hendrik Johannes Cruijff estigui a l'ombra de moltes decisions, que el club hagi malbarat part del patrimoni... Tot això ho diuen els de la “bodega”, que són uns indocumentats que no saben el que convé al Barça, malgrat que no accepten cap retret dels no barcelonistes. Als de la “bodega” jo no els faig cap cas, que jo llegeixo els diaris importants i no aquests que són gratuïts. I per confirmar que tinc opinió pròpia, jo proposaria que Laporta continués de president una temporada més, després de deixar ben clar que convocarà eleccions anticipades.

En fi, que no sé perquè parlo de tot això, perquè a mi l'esport -deixeu-me mentir una mica- no es que em tregui el son ni com a espectador ni com a participant, i les seves connotacions nacionalistes... Va, tinguem la festa en pau, que avui encara és diumenge.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

"M'apresso a arribar a casa conscient que la meva presència davant del televisor és fonamental pel resultat". Per això mateix jo no vaig gosar moure'm del sofà. Per això i per mandra, ho confesse, perquè ahir la platja era abellidora.

isnel ha dit...

Darrerament, en miro ben poc, d'esport, però el d'ahir va ser un partidàs (vull dir el tennis).

Francesc Puigcarbó ha dit...

m'el vaig empassar tot, i aixó que a mi el tennis ni fu ni fa.

miquel ha dit...

Ja em semblava, Josep, que jo tot sol no podia ser l'artífex del resultat. Hauràs de convenir, però, que la meva presència final va ser decisiva.
... i a la platja bufava una airet...


Realment ho va ser, Isnel, en la part que vaig veure.
(et prodigues poc al bloc, noia).

Jo és que ja el donava per guanyat, Francesc i, a més, tenia ganes de veure el dia...

Ostres, i ningú no diu res del Barça, de la seva catalanitat i dE tantes altrEs coses que no tenen res a veure amb el futbol...? On anirem a parar...

Francesc Puigcarbó ha dit...

el Barça, deixe'm que entre uns i altre se'l vagin carregant. Esperem que els dés li sian propicis en Pep, ho necessitarà.

Montse ha dit...

pssssssssst, el nadal va guanyar perquè jo li anava dient "Vinga nanooooooooooooooo" (tot i que el federer és un gran-bon esportista. M'agrada com queden, aquests dos: amics)

En canvi la F1 no sé si va de cotxes, de motos o si és una funció del meu pecé.

Petonets de dimecres (com passa el temps)