29.4.16

escriptura automàtica


Veig i escolto una part de l'entrevista a l'expresident Mas i, a continuació, una taula rodona -o com es digui- amb moderador i periodistes i polítics. Aquesta dèria de dir que un és el centre! Quantes vegades caldrà repetir que el centre pràcticament no existeix, que és un concepte que només s'entén en boca de qui es pensa que és al mig per sospesar i inclinar la balança a dreta o esquerra,com si no formés part del pes que equilibra o desequilibra.

Dreta o esquerra? Com a conceptes polítics, especialment en boca dels polítics, actualment són d'enorme imprecisió, obsolets, de difícil comprensió, de definició vagament aproximativa. Mots genèrics que cadascú interpreta i reinterpreta segons les seus conveniències. Quines paraules claus caldria fer servir per situar els partits en una ideologia determinada? No ho sé. Políticament és dubtós que continuïn existint ideologies en el sentit tradicional. La qüestió, avui més que mai, és veure-les venir, la flexibilitat, l'adaptació; no en funció dels votants, esclar, sinó d'un mateix i del propi partit. El PP i el PSOE són mestres en aquest joc i la seua pervivència dependrà de l'adaptabilitat als moviments de la societat, dels votants. El PSOE, calcula més malament, li auguro encara més baixada; la Chacón, en canvi, és més llesta, ha decidit seguir la tàctica de veure-les venir, si convé ja es farà sentir, de moment, que es cremin els altres.

A mi Rufián, em sembla un polític perfecte, totalment identificat amb els requisits discursius i argumentals dels nous temps, una mena de resurrecció del meu admirat Azorín, mestre dels punts i seguit(s).

Que no es presentin junts Convergència -o com es digui demà- amb ERC crec que és l'opció més intel·ligent de cara als votants independentistes, a l'augment dels seus vots. Llàstima que Convergència sempre necessiti crosses... Etc.

3 comentaris:

Montse ha dit...

en veure el títol penssava que parlaries dels "traductors".Fa més o menys un any (o potser dos, o més, ja que el temps és tan relatiu...) vaig llegir en un diari el nom de Columna Rahola" (sic).

Quant als polítics, crec qu també fan les traduccions automàticament. L'únic que no s'equivoca mai és el PP, perquè té garantits els vots per tornar a guanyar. Quina llàstima!

Som, realment, tan idiotes?

Tenim el que ens mereixem?

jo no els he votat mai, ni els votaria. Potser és que també actuo automàticament... m'ho hauré de fer mirar!

Montse ha dit...

ui, m'he deixat les cometes d'entrada, volia dir "Columna Rahola"

miquel ha dit...

Bé, Montse, et recordo que aquí els del PP no han guanyat mai, encara a vegades m'he preguntat -només per un instant despistat- com és que encara obtenen vots (aquí).
Vols que et digui el que penso...? Cap polític parla de canviar les estructures polítiques, ja no dic de mirar de fer-ho. Avui no afegiré res més.