18.11.14

impasse


Parlo una estona amb un company de feina (exfeina). Repassem actuacions i partits. Potser ja comença a ser hora que des d'aquí ens expliquin els partits sobiranistes (o gairebé) les estructures del futur país, els projectes en tots els camps de govern, en detall, amb concrecions fins i tot numèriques, res de generalitzacions, i encara menys de sortides de sol de color de rosa. Descregut com és, mai ha vist la llum de cap veritat política, de manera que les properes eleccions votarà Podemos (riu quan m'ho diu).

En un canal de televisió fan una enquesta sobre les possibilitats que té Podemos de guanyar les eleccions. La majoria de gent creu que no les guanyarà. La pregunta, de tota manera, està mal plantejada: en política tot és possible, encara que sigui improbable. Posats a vaticinar, penso que si en les properes eleccions generals estatals Podemos queda com el segon partit més votat, i no es poden establir aliances amb els grups més petits per obtenir una majoria, és possible que veiem PP i PSOE governar junts.

Els resultats d'unes eleccions catalanes són més previsibles: poca variació respecte la situació actual. L'únic dubte que m'interessaria resoldre és qui seria el president i quines filigranes farien per tirar endavant el procés d'autodeterminació.

Sigui com sigui, crec que els propers mesos -un any, anys?- s'han de produir fets sorprenents que fins i tot podrien portar a un proces constituent.

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Amb Podemos passa com amb l'independentisme, quan més en diuen penjaments i ens espanten amb aquesta formació -per totes bandes, tot s'ha de dir, àdhuc la banda nostrada- més simpàtica cau a la gent normaleta.

Francesc Puigcarbó ha dit...

De fet s'haurien de dir Jodemos, perquè estan jodiendo Pp i PSoE, però el problema de podemos es que darrere no hi ha res, nomès fum i unes intencions no massa definides, ajuntades a una total inexperiència de govern, o sia com el PSoE de Felipe González, i ja veus com va anar i com ha acabat.

miquel ha dit...

Tens raó, Júlia. I la gràcia de Podemos està en què cada dia afegeixen novetats i retiren el que ja no els agrada. Ara, dubto que s'emporti votants dels partits nacionalistes catalans.

No, Francesc, el PSOE tenia al darrere una llarga tradició i una organització sòlida; una altra cosa és l'evolució. Podemos és molt més divers i just comença, no se sap si per quedar-se, dividir-se o desaparèixer.

Júlia ha dit...

Jo no n'estaria tant segura, hi ha gent que vota a la contra, jo mateixa ho he fet de vegades.