14.12.14

aquest diumenge, música de marató


Deixant de banda possibles consideracions de tipus social, polític etc., he de confessar que als qui tenim tendència a la hipocondria, la Marató de TV3 ens és un programa tabú. El seu visionat, any rere any no faria sinó augmentar les malalties que hem anat acumulant al llarg de la vida, moltes de les quals hem anat descartant sense total convenciment. Podem col·laborar o no a les causes proposades, però res de veure entrevistes de morts, curacions i simptomatologies detallades. En canvi, podem escoltar tranquil·lament el disc que s'edita cada any; encara més, en el meu cas, era una música que inicialment era reticent a escoltar i que posteriorment m'ha semblat que tenia interès des de diferents perspectives, amb troballes singulars.

M'ha semblat que avui era un bon dia per compartir una cançó del darrer disc. Com que aquest any va del cor, he trobat que podia triar un dels clàssics del cor més versionats de la història de la cançó en català: Rosó. S'escolta encara? Es canta? Alguna cosa deu tenir aquesta cançó quan les noves generacions de músics s'hi fixen, encara que sigui per versionar-la amb un altre esperit. A mi, la interpretació d'Obeses em sembla molt aconseguida, amb força, sense el ploriqueig excessiu d'altres intèrprets.


5 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

aquests pàjarus em recorden Queen. botifarra amb seques me'ls va descobrir, i crec que vares ser tu qui va posar el vídeo.

salut

Carme Rosanas ha dit...

Aquests dies escolto aquest disc quan vaig en cotxe... Faig vistges curtets i el vaig escoltant a trossos. He sentit la Rosó. Tens raó, m'ha agradat.

PS ha dit...


Rosó,llum de la meva vida... un clàssic de la festa major

;-)

miquel ha dit...

No recordo que fos jo, Francesc, però els "pàjarus" trobo que funcionen.

Jo també l'he anat escoltant en cotxe, Carme, ara ja en mp3 :-)


De festa major d'abans, A.; o de festa major ja alternativa. Però potser a partir d'aquesta versió...

PS ha dit...


Al concert de tarda a la John Lennon
encara la pots escoltar algun agost.
T'ho diu una nostàlgica que de tant en tant s' hi cola amb l'excusa d'acompanyar parents.