24.10.15

la revolta dels poetes


No sé si es considera que les multes al Barça per part de la UEFA per l'exhibició d'estelades durant dos partits internacionals és un assumpte menor o restringit a l'àmbit futbolístic, que és un clos ple de misteris més propis de les societats secretes del XIX que del segle actual i on la justícia universal sovint hi té poques coses a dir. M'ha semblat que els polítics i els ciutadans en general han donat poca importància al cas, com si fos cosa de la frase tantes vegades repetides: el futbol és així.

Tots sabem, però, que no és cosa del futbol, que és cosa dels polítics -i dels ciutadans- que encara fan i desfan, compren i venen en l'obscur reducte de l'esport, on el canibalisme i l'arbitrarietat és més present, encara, que en la resta de la societat.

El curiós del cas de l'estelada és que les multes s'imposen en partits en què l'afició contrària, gent de fora de la península, és indiferent al significat de l'estelada i de cap manera se sent ofesa per un símbol que potser en els partits de la Lliga sí que pica. Els peninsulars no s'atreveixen a multar i conspiren perquè ho facin altres als quals els es indiferent tot l'assumpte? Quins argument fan servir perquè actuïn els altres? El dels diners una vegada més? O només uns dinars?

Sigui com sigui, la cosa no s'aguanta, no s'entén, i és segurament per això que provoca tan poques reaccions. Com es pot multar un drap que és simplement un símbol, que no representa més que uns pensaments, que és condensació expressiva dels desitjos d'un col·lectiu? Com es pot multar la poesia que voleia a l'aire dels estadis a la cerca d'una interpretació definitiva? Cal que només els poetes es revoltin?

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

potser l'investigat per crrupció Villar i té a veure, o un tal Florentino, que allí mana molt, sinó no s'enten. Potser els clubs haurien de començar a passar olímpicament de la UEFA, un ens corrupte fins el cul que no serveix per a res a
banda d'enriquir a uns quants sàtrapes poca vergonyes.

miquel ha dit...

I la pregunta, Francesc, és per què els clubs no s'atreveixen a passar de la UEFA i per què no s'investiguen com cal els indicis seculars de corrupció.

Francesc Puigcarbó ha dit...

AQUESTA ÉS LA GRAN PREGUNTA QUE EM FAIG.

miquel ha dit...

De moment, no ens respondran, però nosaltres -tothom- sabem.