24.10.17

eleccions


En el meu cas, allò que l'edat dona saviesa és del tot mentida; ni l'he tinguda de jove ni, molt menys, l'he adquirida ara. Potser la diferència és que ara n'estic segur, cosa que és una evidència que no té cap mèrit intel·lectual. Serveixi aquest petit preàmbul per afegir que, a més, m'he tornat més lent i obsessiu: mentre que suposo que la majoria de la població del país fa mil filigranes i projeccions de futur a partir de les informacions diàries, a mi se'm queda una paraula al cap que em limita la complexitat de tot el que passa i ha de venir. Avui, per exemple, el mot que em circumval·la és eleccions.

Sembla ser que les noves normes que vindran a partir de l'aplicació del 155 es clouran amb unes eleccions lliures (sic) i democràtiques (sic) que ho posaran tot al seu lloc. Entenc el que diuen, però no per què ho diuen. Si el final, de moment, de tot plegat és la formació d'un Parlament en què pràcticament tots els grups que actualment el conformen tindran el mateix nombre de diputats, on es troba la gràcia? Què m'estic perdent? Potser el final no és l'important si no el que passi entremig? Es tracta d'aconseguir un bucle interminable?

Si pensés que val la pena, demanaria que algú m'il·lustrés sobre el tema, però dubto que el meu cervell arribi a comprendre, assimilar i recordar la complexitat argumental que per a altres deu ser bufar i fer ampolles.

Quina paraula s'apoderarà demà de la meua ment limitada? Quin patir! Ah, els anys!



P. S. Les coses noves sempre fan il·lusió. He llegit que ara diuen que potser caldria aplicar el 155 en més territoris. No m'estranyaria, quan es crea un joc nou i s'inventen unes regles -encara ara en procés d'esborrany- com més vegades es practiqui fins a dominar-lo millor, deuen pensar.

3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

no han estat mai gaire a favor de les autonomies, i ara ho tenen en safata per petar-se-les totes, o almenys les que no són seves. Diguessim que aquestes eleccions no provoquen ereccions d'entusiasme.

El diable és savi per diable, no per vell.

Oliva ha dit...

LAS LIMITACIONS,DE LA EDAD,SON LAS NO- LIMITACIONS DE LA SABIESA.
I SI AQUEST DEMOCRATES DE TOTA LA VIDA,JE JE JE,ILEGALITZANT PARTITS?,IMAGINAT LARRIMADES PRESIDENTA¡¡¡.

miquel ha dit...

Quan dius gaire vols dir una mica, Francesc? :-)


Ma la imagino, OLiva, però no exagerem, és pura ficció. Potser Borrell, que sempre ha volgut ser president d'alguna cosa?