17.12.12

efectivitat

Em molesta la credulitat de la gent que accepta sense comprovacions personals tot allò que diuen els mitjans. Per exemple, la majoria dels qui segueixen el futbol i els qui pràcticament no saben res d'aquest joc veuen en Messi, jugador del Barça, un futbolista trencador que bat rècords i que, ara per ara, no té competidors quant a efectivitat. No ho discutiré, Leo Messi és molt bo i ha caigut en gràcia i, malgrat algun intent poc consistent de desestabilització, el seu nom és el primer, gairebé l'únic. Protesto! Què em diríeu si afirmes que Sergio Busquets és el jugador del Barça amb més efectivitat golejadora durant aquesta temporada? Cent per cent de resultats de cara a porteria! És clar, Busquets és de Badia i, etc.


En fi, deixem-ho córrer, que ja sé que la meua constatació, absolutament científica, interessa ben poc i ningú no se'n farà ressò.

6 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

una reflexió peculiar Miquel. A Busquets se li reconeixen i molt els seus merits al mig del camp, començant pel mateix del Bosque, pero la seva feina no es fer gols, es tallar i passar i es Messi qui els fa i en fa més que ningú ha fet mai. Ambdos fan molt be la seva feina i a ambdos se'ls hi reconeix per part de la premsa, entrenador i aficionats, encara que Busquets sigui de Badia...., que deu ser un lloc tan o més digne que on va néixer Leo Messi a l'Argentina.

salut

Júlia ha dit...

Jo no crec que tingui res a veure això de Badia, Messi és d'un barri encara més pobret. El que passa és que som a un país de sacralitzacions i prestatgets, en futbol, en literatura i en el que toqui. Valorem més individualitats que no pas equips,per desgràcia. Tampoc no crec que no es valori Busquets, avui mateix escoltava Vilanova dient que en el que fa és el millor del món, però al capdavall, malauradament, el que es valora es el que es veu i compta al final, el gol. En futbol i en la resta.

Júlia ha dit...

Per cert, el pare era de Badia però no sé si el fill no deu viure ja en un barri més canònic.

Clidice ha dit...

hi ha persones destinades a ser líders i d'altres a gaudir d'un còmode segon pla. No hi veig cap mal en l'un o en l'altre. I que sigui de Badia, i en presumeixi, li fa més aviat bé que mal. Per sort, en aquest equip, el que triomfa és el grup, malgrat que en aquesta nova etapa sembla com si el missatge s'hagués desdibuixat una mica.

Carles ha dit...

Tens raó. Amb això de les estadístiques m'has fet pensar en una bona pel·lícula http://www.filmaffinity.com/es/film974637.html

Va del mateix!

miquel ha dit...

Benvolguts i benvolgudes, desitjaria no haver inclòs la referència a Badia perquè, tot i que estic d'acord amb les vostres apreciacions, ha desvirtuat el nucli de la meua intenció que no era altra que destacar un simple fet futbolístic: Busquets és el realitzador amb més efectivitat del Barça. A partir d'aquí podríem valorar parcialitats i imparcialitats a l'hora de decidir els rècors, cosa que, com ja sabeu no té cap importància.

Encara no m'he mirat el teu suggeriment, Carles; me n'hi aniré dintre d'una estoneta. Gràcies per l'enllaç.