28.12.12

per Nadal tot s'hi val

Breu retorn de dos dies a Barcelona abans de pujar una altra vegada al nord. Poques ganes d'escriure, encara que les frases i les idees em rondin i demanin sortida, i més de viure. Rutines acceptades, sempre amb petites modificacions,. Concert, un any més, del cor Anselm Viola a l'església; aquesta vegada amb coral infantil (hi participa la meua neboda més petita), coral jove, i els de sempre; invitat, el contratenor de Bellcaire (el poble de Tito Vilanova) Òscar Bonany. Continua agradant-me força el passeig pels carrers gairebé buits i aquesta reunió musical després dels àpats interminables.


En els comentaris del post anterior he notat un cert escepticisme, i també ànims, davant del meu propòsit de transmissor de la tradició literària durant la sobretaula de Nadal. Recordaré a la gent de poca fe i d'innocència perduda, que el dia 25, per raons òbvies, gairebé tothom es mostra disposar a acceptar qualsevol cosa. És veritat que en el meu cas, amb llarga experiència amb públics alguns cops difícils, sabia que si podia aconseguir la participació dels espectadors la transmissió oral seria més reeixida. I si convertíssim el públic en bous, vaques i vedells que subratllessin la història en el moment adequat...?

En definitiva, deixo una petitíssima mostra d'algunes actuacions de la diada (la meua rondalla, filmada per la nebodeta més amunt esmentada i recitaire emèrita, va durar prop de vuit minuts (i ja tinc propostes per actuar al balcó de l'ajuntament), cosa que serveix per il·lustrar que per Nadal tot s'hi val. No descarto la autodestrucció imminent de les imatges que avui encara es poden veure públicament en què per primera vegada hi ha en aquest bloc la meua desvirtualització física i la d'un dels meus nebots; des de les nostres actuacions nadalenques convertits en recíprocs representants artístics amb futur incert.

7 comentaris:

Macondo ha dit...

Moltes felicitats Miquel, tens una família encantadora. Bones festes!

jaka ha dit...

Ei !! Oh, m'agrada molt que hagis compartit una mica el teu Nadal, m'agrada que et deixis veure i sentir-te, que be que us ho vàreu passar, tots ho feu molt be al vídeo... per cert al mati, molt dematí (6,30) he obert l'iphone i ha estat el primer que he vist, mira ha sigut molt xulo, com un Bon dia !!! divertit.
Fins aviat,

Carme Rosanas ha dit...

Un aplaudiment molt gran i un piló de somriures.


Gràcies per compartir el vostre Nadal amb nosaltres!!!!

Assum ha dit...

Molt bona Miquel!
La rondalla també,tu sempre tant noucentista...
Per cert, no té res a veure amb una polèmica sobre bous i mules que surt als diaris últimament?
Feliç Any Nou!

Montse ha dit...

Molt Bones festes, Miquel! M'ha encantat veure-us a tu i els teus nebots. Molt bona entrada d'Any!

fra miquel ha dit...

Molt bé! Molt bé! Si et contracten per actuar al balcó de l'ajuntament avisa que et vindrem a veure ;o)
Gràcies per compartir.
Sóc molt partidari i defensor de les actuacions en família...
A casa, les actuacions (bàsicament musicals però també recital de poesia) les fem pel dinar de cap d'any.
Una forta abraçada i molt bon any nou

miquel ha dit...

Molt bones festes, macondo! No et pensis, no és fàcil mantenir l'atenció familiar durant les actuacions artístiques :-)

Jaka, m'agrada que t'hagin agradat els nostres assajos nadalencs. La varitat és que durant les llargues sobretaules d'aquests dies és relativament fàcil aconseguir que la família et deixi expressar les inquietuds artístiques.
Uf, les 6,30... Jo fa poc que m'he adormit :-)

Moltes gràcies, Carme, et faig una reverència mentree vaig somrient.
La veritat és que no tinc gaire clar si hauria de compartir, una mica a traïdoria, el nostre recolliment nadalenc :-)

Ei, Assum. Doncs, sí, la veritat és que vaig triar aquesta rondalla pensant precisament en la inútil polèmica sobre el bou i la mula. De tota manera, el llibret de Carner, una mica modernista, especialment al principi i al final, és deliciós.
Molt bon any 13!


Gràcies, Montse. Bona entrada d'any i bona continuïtat, encara que... Deixem-ho estar.


No sé si ens contractaran, Fra... Tu no tens la possibilitat de moure algun fil?
Gràcies a tu per venir a compartir aquí.
S'haurien de fomentar més les actuacions familiars, no només dels petits, sinó també dels grans, que a mesura que ens en fem ens fem també més monòtons.
Una abraçada, i que les actuacions musicals i poètiques del teu cap d'any siguin un èxit... i tot l'any una festa, amb moderació, és clar :-)