26.1.15

la veritat


La veritat és que avui dubtava entre escriure alguna bagatel·la sobre el futbol o sobre les eleccions gregues. Sobre les eleccions, ja tenia una frase de Σαμαράς en conèixer els resultats, però referint-se a la seua etapa: Hem tornat el prestigi a Grècia... Sobre els futbolistes, les citacions eren pràcticament infinites. Mentrestant, però, he vist El convidat d'avui. Al final, sortia un llibre que llegia Jaume Marsé: Cuentos, de Rubén Darío, de la mítica Austral. Qui llegeix encara Rubén Darío? I encara menys els seus contes... I no és en els seus contes, i els seus poemes, on també es pot trobar la veritat de les mil cares i les músiques inacabables?

¡Amigo! El cielo está opaco, el aire frío, el día triste. Un cuento alegre... así como para distraer las brumosas y grises melancolías, helo aquí: ...

Rubén Darío: "El rey burgués. Cuento alegre."

Avui, ara, em sembla innecessari buscar altres veritats. Imagino que encara estic tocat per la tramuntana.


3 comentaris:

Júlia ha dit...

Fa alguns anys quan encara treballava una mestra més gran que jo i jo mateixa li recitàvem a l'hora de dinar fragments de Ruben Darío a una de jove, no tenia ni idea de qui era i va acabar per comprar-se'n uns quants llibres.

jaka ha dit...

jo si que el llegia al Ruben... alló de "Margarita esta linda la mar y el viento".

Per cert acabo de veure que no se que tenia al meu bloc i no rebia cap comentari... gràcies per les teves felicitacions !!! i visites.



miquel ha dit...

Júlia, Rubén, té, a part d'altres qualitats, una música excel·lent que no sé si ja recorda gaire gent.

... lleva esencia sutil de azahar...
Em pensava que tenies el bloc ben dominat, jaka :-)