14.1.15

misteriosa desaparició d'Angela Merkel i altres polítiques europees


En aquest món, poques coses que passen als altres ens sorprenen i encara menys ens alteren més que momentàniament. Un minut, una hora, una setmana... Un mes és una exageració, no s'ho creuria ningú. Els trasbalsats permanents són poc creïbles o... no m'atreveixo a dir-ho.

Avui, durant una estona, la suficient per compartir-ho aquí, m'ha sorprès la possibilitat de desinformació pública i imagino que no punible en un periòdic d'Israel, una democràcia consolidada com la nostra. És veritat que estem acostumats a tot tipus d'engany, desinformació, tergiversació i parcialitat a la premsa, però veure una fotografia d'informació política trucada és molt poc habitual i ens porta directament a pensar en aquelles supressions de personatges tan freqüents en els règims totalitaris -o no tant- d'abans i d'ara. A més, quan es tracta d'una imatge que es pot consultar mostrant la realitat sense censura a molts altres mitjans de comunicació, la supressió no sembla tenir gaire sentit. Es pot permetre que en un estat en què la dona té els mateixos drets i obligacions que els homes hi hagi un grup religiós que la discrimina? Compte, el periòdic on apareix la foto pot ser minoritari, però va ser fundat per un parlamentari, es a dir, que la seua marginalitat és relativa. Ben pensat, però, no conec cap territori on no es discrimini la dona d'una manera o una altra, encara que sigui subtilment i en determinats casos.

 


4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Haredi es un diari ultraortodox, és una altra mena de terrorisme, la manipulacio de les noticies.

Anònim ha dit...

és possible que vulguin fer veure el que volen veure (també desapareix la dona amb el mocador blau al coll de l'esquerra), però ves a saber si no hi ha tingut a veure la condició de dona i, a més, alemana...

Carme Rosanas ha dit...

Ja no ens hauríem de sorprendre, però jo encara em sorprenc i m'horroritzo...

miquel ha dit...

I una mena d'obscurantisme també perillós, Francesc.


Aquests ultraortodoxos no fan sortir mai cap dona als seus papers, sovint ni els noms, sigui la dona que sigui, segons tinc entès.


Ja veus, Carme, a mi també m'ha sorprès sobretot perquè em sembla tan fora de temps. incomprensible actualment.