30.1.16

axioma


Per què gairebé tots fem fotografies? La resposta és senzilla: perquè tenim una màquina fotogràfica -el mòbil també val, esclar i sobretot- que ens permet fer-les. La deducció pot semblar poca-solta, però crec que és d'una evidència i consistència aclaparadores, tant és així que ara, aquí mateix, desafio qui sigui que s'atreveixi a desmentir-me. Per què fem fotografies? Això ja és una qüestió d'una certa complexitat.

7 comentaris:

Júlia ha dit...

JO crec que, ni que sigui de forma inconscient, per la vana pretensió de fer perdurable un moment concret i una imatge qualsevol.

Francesc Puigcarbó ha dit...

..i depén mol del nostre paisage les fotografies que fem. Pensava ahir en tu veient Segon origen i el paisatge inicial i final de la pel·lícula, de la carretera que travessa un enorme camp d'ametllers rosats florits. Suposo és a l'Empordà. En el meu paisatge proper no passen de quinze o vint els ametllers que puc retratar.

Helena Bonals ha dit...

Jo faig poemes per retenir l'instant, igual que amb una càmera.

Carme Rosanas ha dit...

Jo et dono la raó, del tot. Mai no vaig fer gaires fotografies, quan necessitava portar una càmera fotogràfica expressament. O fins i tot diria, quan calia pensar-s'hi una mica més per a fer-les. Ara des que duc l'iPad sempre a sobre en faig. En faig per tenir coses per dibuixar, sobretot. M'agraden els detalls de les coses i així me'ls puc endur. Des que faig jo les fotos, m'adono que també les poso al blog.

miquel ha dit...

Aquesta possiblement és la primera finalitat i la més important en general, Júlia. Després, en alguns casos hi deu haver el desafiament que també tenen els qui escriuen: el plaer.

Cert, Francesc, les imatges depenen del nostre entorn.
Al meu Empordà d'adopció no tinc consciència de veure grans camps d'ametllers, però sí, en canvi, al meu poble de naixement i rodalies.

Cert, Helena, que la poesia i la fotografia retenen l'instant, però crec que a vegades també suggereixen més enllà de l'instant i traspassen el temps i aquesta és una de les gràcies..

És que ho tenim tan fàcil ara, Carme amb la digitalització. Jo, a part del mòbil, sempre duc una càmera de butxaca. després, les intencions varien. Per cert, poques fotos puges a instagram :-)

Oliva ha dit...

PER ATURAR EL TEMPS?.

miquel ha dit...

Només a vegades, Oliva. jo prefereixo que vagi fluint.