20.6.16

del refranyer


Aquesta nit, durant i acabat el debat a sis a la televisió catalana -a dos canals, per si de cas-, el meu pensament es distreia amb i en una frase sentida i fins i tot aplicada a la meua persona en la joventut que per raons òbvies de correcció política en aquesta època de jungla salvatge no sento dir gens: Com més gran més animal. La qüestió que no especificaré és si gran és refereix a l'edat dels polítics intervinents, als anys que té el partit que representen o al nombre de vots que han tret en les darreres eleccions que ara es repetiran. Potser caldria fer un percentatge segons aquestes tres característiques? El que queda clar és que el concepte d'animal el dic en un sentit pejoratiu; aquí no vull que ningú s'agafi a un possible equívoc.

Concretat això, no em sorprèn però em continua mortificant que els resultats de les eleccions espanyoles tinguin un component en clau catalana tan marcat, per no dir decisiu. I quan dic clau no sabria quin ordre de prioritats establir, suposo que depèn de les persones, partits polítics o estaments: econòmic, polític, sentimental... ? Una mica de tot? Quan dic polític, evidentment, em refereixo a l'interès a adquirir poder o mantenir-se en el poder.

Com que sabem amb una imprecisió previsible els vots a cada partit, l'única incògnita de les postneoeleccions és qui formarà govern, però, sobretot, perquè formaran govern en unes circumstàncies que hauran variat mínimament respecte les anteriors. El meu pensament racional, tenint en compte els antecedents, és que s'hauria d'anar a una tercera ronda, però com que això és difícil que passi, estic impacient per veure i escoltar.

Acabo abruptament: Qui no et conegui que et compri. Esclar que, vist els interessos dels bancs per guardar els estalvis, alguna cosa cal comprar.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

sense govern tambè anem fet, millor ajornar-ho i d'ací a 4 mesos sant tornem-hi, i és que de fet és igual, mani qui mani estem sota l'imperi dels necis, però en funcions fan menys mal, i la caguen menys.

Francesc Puigcarbó ha dit...

volia dir 'sense govern tambè anem FENT'

Anònim ha dit...

Pactaran per formar govern els que han dit que mai pactarien amb tal per formar govern.

miquel ha dit...

Ei, Francesc, tenim govern a Espanya; en funcions diuen, cosa que segons ells vol dir que no han de presentar comptes a ningú. són provisionals, vaja, com jo.


Ho podrien fer, 007, per aconseguir "l'estabilitat d'Espanya", però no veig prou clara la combinatòria.