1.9.15

transparències


-Transparencia!

-Transparencia!

-Transparència!

Arribarà un dia que el portaveu d'un partit polític, davant de la insistència dels portaveus d'altres grups polítics, reconeixerà, en un acte de suprema sinceritat, que la transparència en política és una entelèquia, un concepte ofensiu en si mateix, i en lloc d'amollar un discurs llarguíssim d'una obscuritat diàfana i de no respondre preguntes ofensives, organitzarà una sessió de diapositives. Quan això es produeixi, l'únic que es pot demanar és que les transparències siguin distretes i no sobrepassin en durada una comèdia americana d'Ernst Lubitsch.


 
 

P.S.: Aquest és un blog que pretén ser moralment i èticament correcte -mai no he tingut prou clara la diferència entre moral i ètica, però- , és per això que he triat la transparència de més amunt per il·lustrar el text.

5 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

l'ètica és sempre igual mentre la moral cambia i s'adequa a la seva época i circumstancies. Quan a la transparencia, no la veurem: opacitat, opacitat i opacitat! o si vols transparència opaca, que sona a molt polític.

salut

Júlia ha dit...

Francesc, crec que no és pas tan clar.

Jo crec que no ho tenen del tot clar ni els més savis que intentant explicar aquestes diferències.

http://www.xtec.cat/~lvallmaj/passeig/etimoral.htm

Carme Rosanas ha dit...

A mi m'encanta aquesta transparència en imatges que ens has posat... l'altra, jo no l'he vist mai enlloc.

Francesc Puigcarbó ha dit...

JÚLIA, la moral s'adequa als temps i a les circumstáncies, això sembla bastant clar, quantes coses abans eren moralment reprobables i ara no, mentre que l'ètica és immutable i escasa, molt escasa.

miquel ha dit...

Francesc i Júlia, no em poso en la vostra conversa. Per donar una mica de canya, em permeto adjectivar: existeixen una ètica i una moral perverses?

Exacte, Francesc: transparència opaca o contraris semblants són propis de la política, i de moltes altres activitats, esclar.

En la meua il·lustració, Carme, sí que no hi ha trampa... Esclar que segons com il·lumina el sol... :-)