6.3.12

com més serem, més riurem

Dies enrere en Duran feia aparentment , i només una miqueta, de poli dolent parlant de l'Eurovegas català, tot i que matisava les seus paraules. Amb els polítics mai no saps si el que diuen és el que és o és el contrari. Per exemple, Duran demana una prostitució de luxe per a Catalunya? Subvencionada?

La veritat és que en el panorama ensopit de la demografia catalana, el projecte Eurovegas trenca la monotonia. Després que alguns es queixessin del descens demogràfic vam tenir un allau d'immigració que va superar totes les expectatives. Si el projecte tira endavant, en poc temps serem molts més, la majoria vinguts de fora, que, evidentment, seran catalans perquè viuran i treballaran a Catalunya i gaudiran de totes les excel·lències del país, entre altres les de la sanitat pública -amb les seues aportacions s'acabarà parlar de dèficits- que ara es troba en procés de remodelació i racionalització per tal de ser més eficient. Els seus parents que viuen i treballen a fora també podran venir de tant en tant a fer-se alguna operació menor per poder dir meravelles de la sanitat del país. Més endavant, quan la feina escassegi, aquests nou catalans podran acollir-se a les bondats de la Seguretat Social a través de les prestacions de l'atur, i si ho desitgen, podran capitalitzar la seua prestació per convertir-se en emprenedors, que és el que el país necessita, encara que l'empresa sigui de curta durada. Qui sap si en una dècada podrem figurar en el Guinness com el territori occidental amb més atur i amb més emprenedors de curta durada. La qüestió, com deia Ramonet, és que se'n parli.

Ja comencen a aparèixer les notícies habituals sobre la sequera. Avui mateix ens ensenyaven al telenotícies camps de cereals que groguegen però que encara es poden salvar si... Al mateix temps unes gràfiques de la premsa mostraven uns nivells d'aigua importants en els embassaments, és a dir, una sequera selectiva i relativa. Suposo que els d'Eurovegas ja tenen prevista la qüestió de l'aigua en un país que cada any es queixa més per vici que per fets objectius. Ben segur que ja han fet els càlculs sobre el líquid que necessitaran els milers de visitants i personal de servei d'un complex que tindrà com a mínim la meitat de places hoteleres que té Barcelona en aquest moment. És clar que en els complexos turístics la gent té més tirada a la Coca-cola i al whisky i l'aigua només es fa servir per poder perdre pilotes els novells practicants del golf. Per altra banda, estic segur que si convé els americans construiran tres o quatre dessalinitzadores en un tres i no res, que als americans els bitllets els surten per les orelles i Viladecans toca la mar. I si el govern de la Generalitat és llest i actua amb promptitud, encara és possible que l'aigua sobrant vagi a regar els camps que ara groguegen. Sigui com sigui, en aquest cas només se m'acut dir que la qüestió és que ragi.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

cap problema, cal recuperar l'exconseller Baltasar i que li pregui a la Moreneta, ASSUMPTE RESOLT

miquel ha dit...

Suposo, Francesc, que et refereixes a la qüestió de l'aigua. Em temo que la Moreneta, com es pot veure per l'estat general del país no està gaire pels aspectes terrenals del territori i que les deus celestials en general ja no ragen gaire.

Júlia ha dit...

Oh, és clar, ningú no hi creu i no es fan processons ni 'rogatives'!!! Deuen estar emprenyats amb nosaltres, els déus i els sants.

miquel ha dit...

Més que emprenyats, Júlia, deuen anar a la seua, com sempre.