17.7.13

si no fes calor...


Encara que ja és tard, fa una calor notable als carrers de Gràcia -suposo que a les cases encara més, perquè tothom es passeja per les voreres-, de manera que decideixo refrescar-me en una botiga, no una qualsevol, sinó alguna que m'ofereixi una coartada creïble. Entro a Hivernian Books (com que sóc analfabet en anglès, el nom promet). Es tracta d'una llibreria de vell amb una quantitat important de llibres en anglès, en alguns casos a preus absolutament rebaixats, al carrer Montseny, 17. En la sala del fons, a més, alguns prestatges dedicats a originals en francès, alemany..., fins i tot grec. Segons m'explica el llibreter, que no es mou del seu seient de darrere el taulell de la caixa i em deixar entreveure els seus gustos literaris, porten vuit o nou anys oberts, cosa que imagino que és una garantia que el negoci funciona a base de compradors indígenes (els tres que hi en aquest moment) i d'estrangers residents aquí o passavolants.

Caldria explicar una mica els fons que tenen -de tot-, però ho hauré de deixar per un altre dia, perquè la poca estona que m'he estat quiet ho he fet a la vora d'uns ventiladors que m'anaven enviant una aire saharià que devia acostar-se a la ratlla dels 40. Això sí, inevitablement he vist uns Dickens de portades acolorides que qui sap si algun dia, quan tingui idea de la llengua, aniré a buscar, o els seus substituts.

En sortir, he pensat que des del punt de vista climatològic hauria estat més gratificant haver entrat una estona a l'Aeroteca, una llibreria de nom també prometedor situada a la vora, a la cantonada de Montseny amb Sant Joaquim, on, a més de llibres i revistes especialitzades, toquen temes pràctics relacionats amb l'art de volar; però ja anava just de temps i m'ha semblat que, tenint-la tan prop, Anna Frank no em perdonaria que no li fes una visita, ni que fos per fer-me enveja des del voladís on per un moment ha deixat la lectura i contempla, hivern i estiu, els que passem per la seua placeta a dir-li alguna cosa.



2 comentaris:

Josep ha dit...

A Barcelona quan tanquen una llibreria, encara que sigui emblemàtica, una altra s'obre. Moltes vegades he comentat que els ajuntaments no poden fer-se càrrec de comprar tot el que no "funciona" sigui una llibreria o una botiga de queviures. Aquesta m'agrada molt. Et copio la direcció.
Miquel mira a veure si t'agrada, és el Costumari Català digital. Com veuràs pels comentaris jo ja els tinc en paper de la segona edició.
http://vivenciesjosep.blogspot.com.es/2013/07/el-costumari-catala-per-tots.html



miquel ha dit...

Tens raó, Josep, els Ajuntaments no poden fer-se càrrec de comprar el que no funciona per molt greu que ens sàpiga a alguns usuaris el seu tancament; una altra cosa és la possibilitat de buscar solucions al tancament en alguns casos.
Ara vaig a l'enllaç que em suggereixes.