3.7.13

temes en rosa


Hi ha dies que un sembla que té tema però que no troba l'estructura o el desenvolupament, el final com cal, el to...
 

Migdia.

(carrer Bailen, en una taula de la cantonada Sagarra parla amb una senyora). Vaig a comprar pomes, que és el meu esmorzar habitual, i afegeixo un cogombre llarg, gruixut, una mica corbat. Espero que el caixer acabi de pesar i marcar el preu de les fruites i verdures de la dona que em precedeix. Es todo reina, i li dimana els euros. Passo jo i em diu únicament el preu. Em revolto: i jo, què?


Tarda (gairebé vespre si fos hivern)

(carrer Roger de Flor, res destacable abans d'arribar a l'eap, net, polit, asèptic). El metge omple uns papers perquè faci uns proves, també una que m'esborrona. Agafo l'ascensor per anar a la planta baixa. Dins hi ha una noia alta -em passa gairebé un pam-, rossa, atabalada. Parla castellà amb un accent que la meua incompetència i la brevetat del viatge no em permet acabar de situar: potser eslava o nòrdica? No sap com ha arribat a la quarta planta (he estat jo, esclar). De fet em diu que no sap ni on és, i m'assenyala, pudorosa, unes calcetes de color rosa oblidades en un angle. S'obre la porta de l'ascensor a la segona planta; li dic que segurament ha arribat al seu destí, però mira a dreta i esquerra abans de sortir: no n'està gaire segura. Al taulell de la planta baixa em donen hores, fulls, potets i instruccions verbals. Provinent de l'ascensor, arriba una senyora a pas lent, molt lent, amb un embolcall petit. La noia que el recull em mira i em fa un somriure mentre llença paper i contingut a la paperera. Ei, sí, jo he baixat amb aquestes calcetes rosa. Se li eixampla el somriure de... i em dedica un encongiment d'espatlles.


3 comentaris:

PS ha dit...

He hagut de buscar què és un EAP perquè anava ben peix i et confesso que tampoc m´he aclarit gaire.També hi fan proves mèdiques?

Sort de les calcetes rosa, que li han donat un puntet surrealista a tot plegat ;-)

Montse ha dit...

hahahaha! jo també flipava perquè havies anat a fer-te proves mèdiques a l'EAP! vigilaaaaa!!!

miquel ha dit...

No et pensis, A., jo hagués escrit ambulatori, però tenia la targeta sanitària a la vora.
Sí, les calcetes em van fer veure l'estada al centre una mica més de color de rosa, que no vermell ;-)

De fet, Montse, em van donar hora només, però ja vigilaré, ja...