4.7.14

la tria i els silencis


Enmig, o més enllà, de la informació i la desinformació, hi ha el camp amplíssim i erm de la no informació. Quants fets queden sense cap coneixement o repercussió tret del coneixement dels propis protagonistes i un nombre reduït de testimonis? Alguns són insignificants i d'altres podrien tenir una certa transcendència en amplis sectors dels no informats. Què fa que es doni publicitat a uns fets i no a altres? Com que la realitat és molt diversa, inacabable, la causa de la tria també ho és.


Avui, per exemple, repassant l'agenda del diari, he llegit l'anunci de dos actes que em podien interessar. Per ordre d'aparició:

Barcelona ciutat. Nits d'Estiu a la Pedrera. Jazz en directe amb Lucia & Horacio Fumero Trio. Una experiència única per gaudir de la Pedrera de nit... (28 €)

Tortosa (Baix Ebre) Encara les paraules. Commemoració de l'Any Vinyoli amb jazz en directe, vi i poemes... (Gratuït)


Molt bé. Avui Tortosa em cau massa lluny, però em podria allargar a la vora de casa, a la Pedrera..., esclar que 28 euros... De tota manera, per què no em diuen que també tinc aquestes dues opcions similars:

Barcelona ciutat. Les nits d'estiu al Palau Robert. Big Mama & Taller de Músics All Star. Blues i swing... (Gratuït)

Barcelona ciutat: Festa del Centenari de l'Any Vinyoli. Arts Santa Mònica. Jordi Llavina (comissari de l'Any), Àlex Sussana (director de l'IRL), Bikimel, Sílvia Comes, Sílvia Bel, etc. Cloenda de Mascarell. (Gratuït)

Un altre diari m'informa de l'acte de l'any Vinyoli a Barcelona, però no del de Tortosa. Etc.

Compte, estic parlant d'actes culturals i de tries. Tot plegat, assumptes menors. Ni pensar a elucubrar sobre els fets econòmics, polítics, socials, etc., dels quals avui no ens informa ningú, ni tan sols des d'una visió subjectiva. Silencis còmplices o innocents.

Demà llegirem alguna crònica?

3 comentaris:

Assum ha dit...

Suposo que no s´ha fet més difusió de l´Acte de celebració centenari Vinyoli perquè l´aforament de l´Espai Santa Mònica no oferia gaire marge: entre els socis de IEC, familiars i l´àmplia representació institucional que hi va assistir,hi havia cabuda per a poc més.
Penso que l´ocasió i el poeta mereixien i haguessin necessitat un espai molt més ampli.
La V. d´ahir no anunciava l´esdeveniment, però la d´avui ofereix una cronica -resum, amb comentari decebedor que comparteixo, sobre una de les actuacions que intentava maridar poesia i dansa.Sempre resulta una unió difícil i arriscada.

jaka ha dit...

Buenas, jo sort del Feisbuc casi tothom s’anuncia allí, Turisme, Cultura, Caixa fòrum... hi ha molta gent que es pensa que el Facebook només es cotilleos i xafarderia però si un segueix allò que li interessa i no dona amistat a tothom, es una eina molt útil per assabentar-se del que passa al teu espai mes proper... i del demès s’ha de prescindir. Ok?
Te entenc el que expliques i segons quins medis quan ho llegeixes resulta que ja ha passat.

miquel ha dit...

Una presentació prèvia molt interessant, Assum. D'allò que no diuen habitualment els mitjans, que ja van directe al gra. Llegida la crònica descriptiva de la Vang, amb escassos elements de valoració i encara menys sobre els parlaments.

És veritat, el que dius, jaka. avui hem de recórrer a mitjans que en altres temps diríem alternatius i que ara porten les informacions que ens interessen. De tota manera, continuo sense trobar les informacions sobre economia, política, etc... (no dic sobre actes i actuacions) Vivim en un món enormement fragmentat, de mosaics que rarament acaben de presentar panoràmiques generals completes, que potser tampoc no interessen.