3.7.14

la selva compartimentada


Tres joves israelians assassinats. Dol i rebuig del crim. Un jove palestí assassinat. Dol i rebuig del crim. Israel en un procés ja secular de supervivència; els palestins, també. Primera reacció: destrucció de la casa d'un dels sospitosos del crim dels israelians; augment dels atacs a territori israelià. Barbàrie. Després, justificacions, allà i aquí. Continuarà. Remeni i triï

Agressió d'un jove natural de Mongòlia per part d'un jove, encara menor, d'origen rus (?) al metro de Barcelona. Barbàrie. Imprescindible concretar la procedència de l'agredit i de l'agressor en tots els noticiaris; també el filonazisme de l'agressor. Condemna unànime. L'Ajuntament de Barcelona com a acusació particular. Quantes agressions entre joves es produeixen setmanalment al metro de Barcelona? Ignoro les dades. Quantes se'n denuncien? No ho sé. Quantes apareixen als mitjans de comunicació. Ho sé.

Ètnies (encara existeixen les races?), ideologies, procedència geogràfica, components culturals, etc. Ningú és igual que ningú i tots som u. Tenim justificacions per a cada cas, que no sigui dit.

4 comentaris:

ninona ha dit...

Ningú és igual que ningú i tots som u (però sovint ho oblidem).
Tenim justificacions per a cada cas, que no sigui dit (però alguns casos els justifiquem i els dimensionem més que altres).

Terrible la barbàrie. Més terrible encara saber que ho justificarem i que continuarà.

Francesc Puigcarbó ha dit...

respirem com al pleistocé, vol dir que no hem evolucionat gens....

Júlia ha dit...

No m'agraden gens les etiquetes afegides a la 'violència', no és tan greu el que van fer aquells que van matar el xicot de la Vil·la Olímpica pel fet que el noi no era immigrant? Els violents busquen excuses però amb tant de compartiment no es va a la clau del problema, un pot ser racista i no ser violent i a l'inrevés. És com la de gènere, és pitjor matar la dona que a un germà o al pare?

Passa el mateix amb el terrorisme, tot hauria de semblar igualment lamentable.

Pel que fa a la humanitat crec que hem evolucionat al menys en idees i en teories, la veritat. Però no a tot arreu ni tothom igual perquè som diferents. Hi ha gent que mai seria violenta, hi ha gent que ho seria en determinades circumstàncies i hi ha gent que només necessita una excusa i una oportunitat.

miquel ha dit...

Sí sí, ninona. I encara més, tenim justificacions per les justificacions sobredimensionades i les escasses.
I compte, ninona, que nosaltres mateixos, tu i jo, no ens apuntem a algun acte de barbàrie, ni que sigui de paraula.

Evolucions externes importants, Francesc, però més dubtoses les internes o, si vols, lentes.

Ho veig tal com tu dius en els dos primers paràgrafs, Júlia.
Quant a l'evolució d'idees potser també, però costa molt poc tornar a la condició més primitiva, només cal l'estímul adequat. Els qui no recorrerien a la violència física potser recorrerien a altres violències.