19.11.07

sobirania

Sembla que darrerament va quedant clar, sense dubtes possibles, qui és qui en el conjunt del territori estatal i la capacitat d’actuar i de decidir de cadascú. Els exemples són interminables. Començo pel darrer:

El Parlament de Catalunya aprova per la majoria previsible que cal que cessar Magdalena Álvarez, ministra que en el seu dia va confessar que no sabia si la perseguien per dona o per andalusa (compte amb el masclisme o la xenofòbia!) i que avui mateix ha dit que les malaguenyes abans partides que doblegades: olè!. Zapatero i la resta han dit que molt bé, que els ha arribat el comunicat. I aquí, alguns polítics que s’escandalitzen del poc cas que es fa a un parlament autonòmic sobirà (curiosa paraula aquesta de sobirà; recordeu la etimologia? Sí: “el de més amunt”). Com si fos novetat que a Catalunya ningú no ens priva de parlar, però que la possibilitat d’actuar queda més aviat restringida i sovint subsidiària de les sobiranies. Ai, ai, ai, aquestes precampanyes.

Ah, i el rei! El sobirà espanyol ha fet més feina en pocs dies en política exterior que els ministre del ram i totes les oficines autonòmiques juntes. Olè pel rei! I els empresaris dels país diuen que amb compte amb el Marroc i Veneçuela, que hi tenen posades moltes esperances. Passa res, nois! Que la feina ben feta sempre es reconeix, aquí, allà, i a Veneçuela, la Generalitat, que en té potestat, s’encarregarà de desfer malentesos. Encara que caldria preguntar-se perquè no hi ha més empreses nord-americanes amb interessos directes a Veneçuela.

Per acabar, el fiscal de l’Estat actuarà d’ofici per preservar el bon nom d’Aznar o Jiménez Losantos? Em refereixo a la mamada que el segon li va fer al primer a Polònia. O això no és qüestió de sobirania? Mentrestant la sobirania cobrarà per una relació matrimonial consentida (se suposa-que cobrarà i consentida-).

País! Països! Sobirania!