13.4.11

la ela és geminada si el punt no vola?

Avui, un passatemps lingüístic. Es tracta de descobrir deu, o més, errades de tot tipus en el text següent:

PGA Catalunya Resort es trova en un indret privilegiat envoltat de frondoses pinedes i de majestuoses montanyes del Pirineu a tansols deu minuts de Girona,amenys d’una hora de Barcelona en cotxe i a vint minuts de la Costa Brava. Els dos camps de golf estan classificats en 2ºn lloc d’Espanya, 3er d’Europa i en el número 88 del rànquing mundial. A tot això cal afergir que, juntament amb les infrastructures i amb seguretat de 24hores in situ, fará que PGA Catalunya es converteixi en el pròxim complexe de prestigi de Catalunya i d’Espanya.
El conjunt residencial es format per parcel.les edificables a partir de € 380,000, cases unifamiliars escollint entre els diversos disenys disponibles a partir de € 950,000, cases adosades en una zona enjardinada privada a partir de € 625,000, apartaments a partir de € 325,000 i dos prestigioses cases de mostra que es finalitzen de construir al maig del 2011.

No solc llegir els anuncis dels diaris si no és que busqui alguna cosa en concret, però en aquest cas em va relliscar la vista per les primeres paraules i em va esgarrifar descobrir un text publicitari que estic segur que no admet comparació en qüestió d'errades a cap material publicat de la Renaixença ençà.

Després de breus investigacions vaig descobrir:
1. Que aquesta empresa ja fa uns quants dissabtes que s'anuncia a “La Vanguardia” amb exactament el mateix escrit.
2. Que el web de l'empresa presenta material publicitari sense errors.

El que m'intriga de tot plegat és com és que cap responsable no es llegeix la publicitat que publiquen, o sí? També trobo inexplicable que cap lector o redactor del diari hagi comunicat a l'empresa les infàmies del text. En tercer lloc, el que em té absolutament desconcertat és que algú que pertany a una empresa que mou milions pugui perpetrar un crim lingüístic com aquest. O és un boicot o és cosa del fill de l'amo que cursa primer de primària i té un pare que ja li assigna responsabilitats en l'organigrama empresarial. I després encara hi ha qui diu que no entén la crisi de la construcció.

Estic segur que algun responsable llegira aquesta anotació; ara només em queda esperar el text del proper dissabte: volarà el punt de la ela geminada?

4 comentaris:

Allau ha dit...

Pere, poca conya, que l'altre dia llegia la forma correcta de col·locar el punt volat de l'ela geminada i és un art que no està a l'abast de tothom (cal tenir un tipògraf de capçalera).

Afegiré que del "complexe de prestigi" tots en tenim una mica.

ò ha dit...

És igual... avui el conseller de sanitat parlava a la ràdio del muscle de la sanitat pública... i no es referia a l'espatlla.

L'altre dia la sánchez-camacho va sortir a tv3 dient literalment "la valoració que fa el PP dels primers cent dies de govern és decebedora" (aquesta em va fer riure i tot. Per primer cop estic d'acord amb ella).

L'anunci de la Vanguardia és per penjar algú, per cert...

Montse ha dit...

que algú li digui al nen de primària que el punt és damunt del treeeeeeeeeeees!

Volarà la L? O cantarà?

Volareeeeeeee, oh,ohhhhhhhhh
Cantareeeeeeeeee, oh,oh,oh,ohhhhhhhhhhhh!

(incís: paraula de comprovació: pelpere - Pel Pere?) doncs si: pel Pere!

miquel ha dit...

Va, home, va, que actualment corren molts volats que es volen fer veure. Mira:····· Punts volats de primera amb menys d'un segon.
Sobre els complexes de prestigi, no t'ho discutiré.

Polítics i periodistes, ò, sobretot quan parlen. Bona la Sánchez, encara que suposo que si algú li va dir, no devia pas envermellir.
Quant a l'anunci, això del penjat és el primer que vaig pensar; però avui no pengen els publicitaris per la llengua.


Veig que l'anunci t'ha transportat a l'alegria de la teva més tendra infantesa, Montse. No m'estranya.
M'enganyes, Montse... De tota manera, cada dia em coneixen més a blogger.
Petó.