1.7.11

Evast i els xinesos

Miro una estona “Banda ampla”, avui dedicat a la Xina no sé ben bé amb quina finalitat. No diré res més a part que la meva impressió simplista és que parlem dues llengües diferents, malgrat que força xineses del programa -més que els xinesos-, parlin en català.

En un moment determinat, la intervenció d'una noia xinesa em fa pensar en Evast, acabat de casar amb Aloma i més tard pare de Blanquerna. El fragment diu així: e ell volgué usar de mercaderia, per tal que s'humiliàs a haver algun ofici, e que no estigués ociós, e que els béns temporals poguessen conservar per a mantenir sa casa; car per ociositat ve hom a ésser pobre, superb e pereós, i per burgesia e riquea, moltes vegades, confiant massa de si, són alguns hòmens de ciutat en declinament i pobrea e altres vicis.

En un procés de relació que no explicaré per no ofendre ningú, he pensat que potser Evast podria haver fet bons negocis amb els xinesos, malgrat que a la seva època -ningú no tria quan neix- l'intercanvi comercial amb els xinesos encara no s'havia iniciat, em sembla.

Sobtadament m'han vingut ganes de llegir el Llibre d'Evast i d'Aloma e de Blanquerna son fill, però em sembla que tinc tantes lectures pendents una mica més actuals, i vergonyosament endarrerides, que deixaré que em passi aquest desig que tampoc no és tan intens.

3 comentaris:

SU ha dit...

Ai, les lectures pendents...

Pere, la foto de la capçalera m'encanta!!!

Tonet!

SU

Clidice ha dit...

Si hagués de llegir per aquestes compulsions em caldria tancar-me en una cel·la a Montserrat durant un parell d'anyets, o més. De moment tot semi-controlat, gairebé surto corrents a buscar-lo, provocador :)

Bon cap de setmana :)

miquel ha dit...

No s'acaben mai, les lectures, SU. I ja veig que tu tampoc estàs en crisi :-)
Gràcies. Vaig mirar el cel del maremagnum...
Tonet?


No creguis, Clidice, a mi aquestes compulsions em fan patir momentàniament, però després me n'oblido.
Espero que no em facis cas, no voldria ser el causant del teu silenci al meu bloc :-)
Bon cap de setmana.