10.2.15

exercici de memòria (esquema)


Endreça interminable, sobretot de llibres i papers. Els llibres han quedat col·locats als prestatges, encara que cal reorganitzar-los. Repasso una llibreta d'espiral d'interior de paper quadriculat. Es nota que hi vaig arrencar alguns fulls. En passar ràpidament les pàgines, cauen dos segells grecs enganxats entre ells. Miro més a poc a poc, full a full. Hi ha poca cosa escrita. A la primera pàgina, uns números que no em diuen res, però, de seguida, un calendari parcial del mes d'agost de 1978 dibuixat a mà. Va del dia 7, dilluns, al 31.  Toponímia:

7: sortida de Barcelona
8: Gènova. Nàpols (ens hi devíem quedar a dormir)
9: Nàpols. Brindisi (devíem embarcar a la tarda)
10: Corfú
11: Corfú
12. Corfú-Patres. Vaixell
13: Nàuplia. Epidaure (ja som al Peloponès)
14.: Micenes
15: Mistràs
16: Olímpia
17: Delfos
18: Delfos
19: Delfos. Atenes
20: Atenes. Osios Loukas
21: Atenes
22: Sunion
23: Sortida del Pireu. 11 nit
24: mar
25: Venècia
26: Venècia
27: (res)
28: (res)
29: Sortida de Gènova. 1 de migdia

Records, alguns molt vius, altres boirosos, alguns segurament inventats. Diapositives que fa anys que no miro.

Després de dotze fulls sense anotacions, dues pàgines que parlen de l'arribada a Venècia, de les primeres impressions, algun detalls. Per què només vaig escriure aquest primer dia a Venècia? I tot tan prosaic...

Més endavant, un foli plegat que conté unes columnes on vaig anotar el que m'havia d'endur. ¿Em vaig emportar, tal com consta, la Sintaxí de Solà i la poesia de Ferrater? Curiosa parella.


2 comentaris:

PS ha dit...



Tinc una hipòtesi del perquè no vas escriure res a Venècia.O dues que van relligades. La primera és que venies de Grècia i el contrast amb Venècia és brutal, una mena de xoc de civilitzacions difícil de pair però agradabilíssim de contemplar.

I la segona és que en arribar a Venècia (ja venies carregat...) que t'agafés la Síndrome d´Sthendal) i en comptes de malestar físic et sobrevingués una mudesa sobtada.

Segurament d'aquells anys ençà t' hauran vingut milers d'imatges que llavors no vas processar i potser, fins i tot, hauràs escrit sobre elles.
Més hipòtesis...fruit de l'experiència.

Tot i així, ara mateix m' embarcava.

(quins temps aquells en què encara s'enviaven postals i els segells sobrants es guardaven "per si hi torno...")

miquel ha dit...

A., crec que sobretot la teua primera hipòtesi és la bona. El recorregut per Grècia era culturalment i vivencialment molt gratificant, però els dies a Venècia van ser estèticament extraordinaris, era un món enlluernador gairebé cada racó.
Potser qualsevol dia t'hi embarcaràs :-)
Agradable i inesperada sorpresa trobar segells, postal i els breus apunts, sí