13.5.15

política de proximitat llunyana


Avui, llegint l'entrevista a Susan George, m'ha sobtat que tractés precisament dos temes, els dos temes per no ser excessivament exigent, que jo em plantejo a l'hora de votar un partit també en la proximitat municipal: quina política proposa el partit en relació a les multinacionals, incloses les virtuals, per exemple la mateixa multinacional que ara em permet escriure -i tenir- en aquest blog. En segon lloc, i encara que sembla un tema completament diferent, quina política portaran per frenar l'allau de substàncies tòxiques que ens envaeixen, i no em refereixo al tabac, l'alcohol o similars, sinó aquelles que ens empassem cada dia sense saber-ho.

Puc pretendre que les formacions polítiques incloguin com a mínim alguna referència a aquests temes en els seus programes de proximitat? Per què no? És que no afecten la meua vida quotidiana? La de tots, sigui quina sigui la ideologia de cadascú. Què això és cosa dels Estats? Aquest és el parany, pensar que hi ha temes que s'han de resoldre des d'instàncies superiors. Els petits, els barris, els pobles, les ciutats unides, poden ser imparables. Que no ens ho acabem de creure o són aspectes marginals? Llàstima

No puc enllaçar l'entrevista esmentada al principi, però en deixo una d'equivalent.

3 comentaris:

Assum ha dit...

No he sentit mai cap polític que parli d' aquests temes.
Llegint l' entrevista de la Susan George he tingut la sensació , força desagradable,que gairebé tot escapa del nostre control.

Xavier ha dit...

Doncs porto 2 hores intentant llegir la entrevista per internet i no hi ha manera! Vaig a comprar el seu llibre directament.

I encara no ho he aconseguit. Es veu que el grup GODO fa el que li diu l'estat espanyol i vol que paguis.

miquel ha dit...

Ja veus, Assum, i són dos temes que condicionen la nostra vida de forma subtil: l'econòmica i la metabòlica (?)Més que la sensació, potser la certesa ue escapa al nostre control, i al dels polítics també? o no tant?

Xavier, gairebé tots els diaris fan pagar per alguns dels seus continguts, sobretot els d'opinió; encara que les subscripcions a la premsa digital solen ser molt més barates.
Comprar el llibre és una bona opció. Ja ens explicaràs què tal.