11.1.06

retalls dispersos

Llegeixo a través de “ L V” un article del “Financial Times” que acaba així: “Por lo demás, habría que enmendar la Constitución española de modo que quedara clara la supremacía de lo civil sobre el poder militar. Por desgracia, el PP, que aún no ha acabado de digerir la expulsión del poder tras los atentados de marzo del 2004 en Madrid, parece creer que Mena tiene razón. Ahí podría existir para la unidad de España una amenaza mayor que la ambiciones autonomistas de Catalunya.”
Res no és innocent, però de vegades és interessant llegir les visions de fora, d’una capacitat important en el difícil art del resum que des de més prop, immersos en els detalls –importants, és clar-, l’apassionament i les pressions i prioritats de cada dia, és rar de trobar.

Clos, expert a constatar obvietats a mitges i amb retard: “la societat és cada vegada més diversa i cosmopolita”, sol plantejar reptes de futur impossibles: “l’any 2006 serà el de la convivència a Barcelona”. Continuant amb en Clos: “La justicia de EE UU reclama más de 4 millones al Fòrum. Hay 26 políticos imputados, como el alcalde, cinco consellers y la ministra de Cultura, que deberán usar la inmunidad diplomática para entrar al país.” Ho llegeixo a “20 minutos”. No sé si la Lola, que no ens ha felicitat el Nadal ni el nou any, en té més informació.

Si per fi féssim cas a Rodríguez Ibarra, el procés de negociació de l’Estatut aniria a més bon ritme i s’acabarien els equívocs: “ese es su tope en el juego, que tiene que haber una agencia tributaria propia y el concepto de nación para Cataluña, yo le estoy diciendo que no y soy miembro de la dirección del PSOE; les digo que no con toda la seguridad". A veure què ens dirà demà sobre el tema.

Avui, que com veieu tinc poques ganes d’escriure, acabo amb una pregunta del consultori que ha obert “20 minutos” (aquest diari sí que parla sobre les preocupacions reals de la ciutadania) sobre la llei de regulació dels fumadors que m’ha fet riure –potser sóc un inconscient- en imaginar-me el neguit del consultant que avisa tothom que s’acosten els mossos d’esquadra: "Si hay una inspección en la que no se pilla a nadie fumando in fraganti, pero se nota el olor a tabaco, se puede sancionar." Més preguntes i respostes aquí.

Ja fora dels retalls, el senyor del Tribunal Constitucional que vol aprendre sevillanes és el mateix a qui va semblar molt bé que els anglesos disparessin sobre els presumptes terroristes sense preguntar res: era la 3a guerra mundial.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

De fora sempre es veu més clar. A Madrit també ho veuen clar... per a ells.
No sé de què va això del Fòrum, però sempre havia cregut que els 20 aquests no entraven dins la premsa “seriosa”.
Si féssim cas al Rodríguez I Barra ja no ens caldria creuar l’Ebre. Cadascú a casa seva i fer-li ganyes al veí.
Del tabac no te’n parlaré perquè tu no ets “neutral”. Només et dic: Ho teniu perdut, noi!
Constitucional o Suprem, Hernandos o Meneados, tot és el mateix. Fàstics nàstics!
Perejoan

Xurri ha dit...

Surrealista la notícia del Clos. No puc més que riure - de moment, fins que de les arques de BCN surtin els diners que reclama l'empresa demandant, que no dubto es pagaran per evitar la publicitat negativa (tan perniciossa electoralment) augmentant encara més els comptes negatius del fòrum. Llavors ja no riuré. Quin estrès, no hi han opcions de vot per aquest ajuntament!!!

Atenció, cunya que no ve al cas: Imprescindible fòrum, qué seria de BCN sense un nou port esportiu a l'abast de tothom. Gràcies per la solemne xorrada del fórum a tot el consistori, però personalment m'hagués estimat més una biblioteca al meu barri. Molt més econòmica, on vas a parar. I útil. Si no ho dic rebento.

Si afegim a aquesta sèrie de notícies crispades i crispants que en la darrera setmana dos persones han estat assassinades amb motiu de petits accidents de cotxe i no fa tant una tercera a mans d'adolescents jugant a reality-gore, és evident que hi ha un ambient de crispació, o be ens el estan fent sentir.

Questió que personalment em trastorna i molt. Em sap molt greu i em preocupa.

miquel ha dit...

Veig que avui em fas un repàs punt per punt. Sobre que no saps de què va la qüestió del fòrum, només et cal entrar en el vincle que et proposo del diari popular que sovint es limita a copiar el que dieuen els "seriosos". Quant al tabac, o qualsevol altre tema, no hi ha ningú que sigui neutral. I tens raó, ho tenim perdut. Ja es veia venir,ja saps que jo sempre dic que en la majoria dels temes el que passa aquí és el que ja ha passat als USA fa uns quants anys (fa no fa); ara allà ja fa anys que dura la campanya contra els obesos...

És curiós que no se n'hagi parlat pràcticament gens a la premsa d'aquesta història del Fòrum. De totes maneres la qüestió econòmica els preocupa poc,cada dia inventen pujades d'impostos i impostos nous amb qualsevol justificació. I des del punt de vista electoral, com tu dius, cap opció.

No et deixis la violència que ara en diuen de gènere, el pa nostre de cada dia: avui en sé de tres. Aquest clima, en general, és irreversible, però al vida continua en els nostres petits móns.

Anònim ha dit...

Vaig llegir l'editorial del Financial Times i sembla que tenen les coses bastant clares, espero que akgun que altre espanyol se'l llegís.
No sabia això del fòrum.
JosepArnau

miquel ha dit...

Aquest "deute" del Fòrum jo tampoc l'he vist enlloc més. Deu ser que deutes i Fòrum es considera consubstancial.

Anònim ha dit...

Thank you!
[url=http://scovyfjw.com/kgyn/uytq.html]My homepage[/url] | [url=http://otsgfibl.com/sbco/sywm.html]Cool site[/url]

Anònim ha dit...

Great work!
My homepage | Please visit

Anònim ha dit...

Good design!
http://scovyfjw.com/kgyn/uytq.html | http://lmzudwku.com/zfqu/kwbd.html