18.11.08

indult

Enèsima neteja de paper en format llibres i revistes. Se’n van a reciclar pràcticament tots els "Serra d’Or", les revistes de fotografia, les d’informàtica i bona part de números dispersos d’altres temàtiques. No he tingut cor de desfer-me de les poques desenes d’exemplars heretats d’”El Mundo Cintífico”, ara mig en desordre i encapsats a l’espera d’una altra ràtzia ocasionada per la imminent vinguda d’un lampista, d’un paleta o d’un pintor.

L’hipotètic repàs, en un esdevenidor inconcret, de la innocència dels exemplars de principi del segle XX, els magnífics dibuixos, les esperances de futur en tots els camps de la ciència, m’han impedit, de moment, enviar la revista a convertir-se en pasta de paper o a un destí encara pitjor. No us sembla que ni que sigui per aquestes portades de la locomoció de l’any 1905 o altres de semblants calia donar-los una altra oportunitat? I aquests textos!

En la portada de este número reproducimos el modelo más perfeccionado de automóvil para grandes distancias, que se ha exhibido en la reciente Exposición de New-York.
El motor de este magnífico vehículo es de seis cilindros y la construcción, en conjunto, de una solidez que garantiza el éxito en las largas correrías á que el automóvil es destinado.
Como puede observarse por el dibujo, consta de dos pisos, que lo hacen capaz para unas veinte personas.
Como quiera que este sport cuenta hoy en España con gran número de aficionados, prometemos publicar en el número próximo grabados y pormenores de los tipos de automóviles que más llamaron la atención en la interesante Exposición á que se alude en un principio.

I el sector de l’automòbil que va de baixa! No deixem que fracassi: que posin una casella a la propera declaració de la renda!


4 comentaris:

Júlia ha dit...

Ni se t'acudeixi llençar-los!!!

Sadurní Vergés ha dit...

Ostres, estan molt bé aquests dibuixos.

Ja podries escanejar-ne uns quants més i fer algun altre post sobre "El mundo científico", no?

Salutacions.

Dan ha dit...

Mestre! Això és un tresor!!!!

pere ha dit...

No, no, Júlia, no tinc intenció de desfer-me'n; però les tries de vegades són difícils.

En puc escanejar uns quants, Sadurní, però no sé si em puc atrevir a fer un post de conjunt: hi ha tanta cosa!

Ei, Dan, la veritat és que sí. Potser tu en gaudiries encara més que jo. Amb més coneixement de causa, vull dir.