29.1.13

música per a qualsevol dia de la setmana


Han tornat els i les polseres i toca mirar-les. M'entretinc amb una aplicació de mòbil que es diu Shazam i en uns segons de captar qualsevol música es capaç de dir de quina cançó es tracta, qui la canta i alguns altres detalls, segons els casos, també on es pot comprar. Així sé que sona “Ales En Sang” (majúscules correctes?) cantada per Èric Vinaixa i, més tard, “Santa Nit”, de Damià Olivella. No sé si Shazam em diu la veritat perquè, malgrat que deuen ser cançons conegudíssimes, jo no estic gaire al dia.

Més tard, a través de Winamp, connecto amb emissores de ràdio africanes: Senegal, Madagascar, Ghana... Sempre hi trobo una música que em relaxa, en aquests llocs. L'aplicació reconeix poquíssimes cançons, pràcticament cap d'autòctona. Potser si apareguessin en alguna sèrie europea o americana...

En aquest moment, si m'encarreguessin el guió d'una sèrie, miraria d'encabir-hi, per exemple, aquesta cançó quan la història transcorregués un dilluns, o també un diumenge, o..., què importa el dia i el lloc?