12.12.13

els poders i la Glòria


Com se sap, si res no ho torça, la Sagrada Família s'acabarà l'any 2026, és a dir, quan, segons el BBVA, farà un any que a Espanya (no s'especifica res de Catalunya) hi haurà indicis seriosos de disminució de l'atur . Un dels danys col·laterals que s'han de dur a terme per a major glòria del temple és la demolició dels edificis del carrer de Mallorca que miren la façana encarada a l'est. Sembla que l'ajuntament no té clar quan, com i quant: moment, què es farà amb els estadants dels edificis i quant costarà tot plegat als veïns i als barcelonins (i als catalans). L'alcalde Trias, amb la concreció exquisidament precisa pròpia dels polítics, ha deixat anar, segons llegeixo a la premsa: la demolició es farà quan toqui, quan vulgui la Sagrada Família.

Al meu grupet de jubilats de les obres, es parla ja de canviar de perspectiva -ara ens trobem a la façana de la Passió- i de situar-nos a la façana de la Glòria. Hi ha qui s'interessa especialment per veure com es representaran els pecats: Avarícia, Peresa, Ira, Enveja, Gola, Supèrbia, Luxúria, i es fan apostes sobre si els rostres de les estàtues ens recordaran prohoms d'aquí o de fora. Ningú, escèptics com som, té gaire interès en la representació dels dons o de les virtuts, tot que un dels companys, que no està gaire al cas, es pregunta si les virtuts seran representacions femenines de dones del país i si es triaran en algun concurs de TV3. El que tots estem impacients per veure és si realment es duu a terme la idea original de fer una escalinata subterrània al carrer de Mallorca que representarà l'infern, on apareixeran dimonis, falsos déus, cismes, heretgies... Si els plans de Gaudí prosperen, frisem per veure la capacitat imaginativa dels continuadors de la seua obra, fins i tot hem parlat de fer suggeriment als del Patronat per si van escassos d'idees sobre els dimonis, els falsos déus del nostre temps, etc. Uf! Ja ens imaginem una representació dantesca, però a la catalana.

2 comentaris:

Júlia ha dit...

Hi podrien portar les restes de la gruta del Apolo,vagonetes incloses, quedaria molt alternatiu i donaria un toc popular.

miquel ha dit...

Farem la proposta, Júlia.