6.9.14

nens, encara


Pujo des de casa al forn Ideal (uns 17 minuts). La noia de darrere el taulell -ulls blaus com un cel sense núvols o una mar tranquil·la- ha regalat unes barretes primes, amb llavors, a dos nenes i un nen d'entre sis i vuit anys. Se les posen a la boca, les mosseguen suaument, les xuclen, somriuen. A punt de sortir, el nen recorda que havia vingut a comprar pa. Recula, agafa el pa tallat, embolicat en plàstic. Encara sóc a temps de veure com es troben amb el pare (dels tres?). Xerren un moment i avancen tots junts, vorera enllà; una de les nenes amb la mà en la del pare. Tots tres agafen amb dos dits els bastons i fan com si fumessin un cigar que s'escurça ràpidament. Cap aixecat, llancen a l'aire un fum imaginari, es miren i riuen Per la traça que mostren, s'endevina que no és el seu primer cigar.

Ja prop de casa (uns 14 o 15 minuts de baixada) entro a fer una mirada a un petit solar que l'Ajuntament ha enjardinat. Uns quants bancs. En una paret, unes ratlles i uns números que permeten comprovar l'alçada a petits i grans, sempre que no passin dels dos metres. Al terra, amb colors diferents, les línies d'uns quants jocs. A la paret del fons, la gent, sobretot els nens, han anat guixant inscripcions i dibuixos. Em crida l'atenció, en un conjunt artístic que ja desitjarien que fos seu els més valorats pintors contemporanis, una entendridora declaració d'amor que qui sap si es mantindrà molt de temps. Però, ai!, m'entra el dubte si l'adverbi assenyala una gradació amorosa, una concessió final després d'una pausa reflexiva. Tant se val.

4 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

el ... y papa también, vol dir que el nen, o nena, es dedicará a la diplomacia el dia de demà, sona a afegit o a penediment de l'anterior text.

Carme Rosanas ha dit...

D'acord amb el teu dubte i amb el comentari d'en Francesc...

Afegit, afegit reflexiu...

Clidice ha dit...

De tot, el que m'ha cridat l'atenció és això de què hi hagin posat alguna eina per mesurar-te. Ho trobo genial, millor que el mur del Facebook, perquè promou més d'una conversa, una coneixença, un somriure, una discussió ... :)

miquel ha dit...

Potser hauria d'haver refet tot el tet, Francesc; però ja se sap que els nens són nens.

Ja veus, Carme. El que m'intriga és el cotxe de dalt.

Bé, clídice, no és ben bé una eina, són unes ratlles numerades, com les que he vist en alguna casa particular, però més acolorides.
Sí que han posat coses, sí, per promoure les relacions humanes.