20.9.14

Nocrònica (i irreflexió) precipitada, resumida, simplificada i parcial d'una sobretaula allargassada


Com que estic de sobretaula llarga, em miro i escolto els parlaments en directe dels intervinents en defensa o en contra, amb matisos de tot tipus, de la Llei de Consultes. Començo amb la presentació de Rull, elemental, i continuo amb les paraules del representant del PSC, Ferran Pedret; després, un senyor del PP, que es diu Santi. Continua la Camats i segueix Rivera. Bona tarda a tothom, es presenta Quim Arrufat per estalviar títols... Més enllà, tinc altres feines.

Estic intermitentment atent a les paraules dels ponents, segons m'ho permeten les meues petites obligacions del moment, les meues necessitats immediates i els meus gustos. Sóc conscient que tinc unes preferències ideològiques -la meua ideologia tampoc és que sigui gaire clara- i que, en conseqüència, el meu interès i les meues valoracions són parcials; al mateix temps, noto que em pesa la meua formació filològica -més prejudicis- i no puc abstreure'm del fet que dos dels discursos -deixem Rull fora de concurs- són argumentativament i lingüísticament tan pobres, tan elementals, tan primitius...

Potser sí que les paraules poden arribar a convèncer i a vèncer, però deu haver alguna cosa més que faci que hi hagi tantes rates que segueixen uns flautistes d'Hamelín que, segons em sembla, fan sortir unes notes tan discordants, tan tosques, tan poc melodioses, dels seus instruments... Qui sap si és cosa d'oïda i cadascú entrena els sentits, voluntàriament o sense ser-ne conscients, perquè només determinades melodies els sonin harmonioses.

Que consti que de música no n'entenc gens.

4 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

I tant que hi ha alguna cosa més, complexa i indefinible, feta de molts aspectes. Podria començar a escriure una tirallonga de concepte què hi ha, però no ho faré... seria una barreja potser indigesta.

miquel ha dit...

Esclar que hi tantes altres coses, Carme, però no val la pena començar a enumerar-les; com tu dius, resultaria indigest.

Montse ha dit...

lamentablement, la disharmonia actual distorsiona les músiques (no sé ni si existeix, la paraula disharmonia, però a mi m'agrada)... jo fa temps que em vaig desorientar, i no trobo el flautista que toqui per a mi!

miquel ha dit...

Moltes flautes que toquen sons semblants però no iguals desorienten una mica, Montse. suposo que cal tenir la oïda molt fina, i no és el meu cas. Això, a part de la disharmonia, o les cacofonies :-)

(m'agrada la caco de la fonia. avui hi ha cacos per donar i per vendre :-)