25.4.08

Poeta o advocat?

Al propietario, que reune la condición de poeta i abogado, el paisage frente a su casa le inspiró una poesía titulada precisamentte La llum del vent. El último verso (sic) reza así:

I mirant l’indret ton cor s’eixampla,
I no sap expressar el que ha sentit;
Si el silenci es fa veu sense paraules
I el moment se’t fa etern, vibrant a dins,
És que el bes deixa llum que el vent raspalla
T’ha colpit ja per sempre, oh!, bon amic.


Situada en la zona más alta de la urbanizaión Ses Costes, de Begur, la casa domina uno de los paisajes más espectaculares y hermosos de la Costa Brava...
En este sanctasanctórum, de planta circular y bañado por la luz natural que se cuela por los grandes ventanales que lo circundan, es donde el propietario de la casa se refugia para leer y escribir poesías, buena parte de ellas dedicadas al paisaje costero que avista y los estados emocionales que le suscita. Unos cuantos libros en la librería circular que se halla a sus espaldas, una mesa, una silla, una cuantas pipas y un tabaco aromático es todo lo que necessita, según confiesa, para alcanzar momentos de gran felicidad.
Por si fuera poco, en la noches cerradas y de luna nueva, suele sacar el telescopio y se dedica a escudriñar la bóveda celeste en busca de estrellas y planetas.

Pero muchas veeces en la terraza solárium no hace falta hacer nada. Contemplar, pensar, soñar y meditar es suficiente.

Déu meu, la reencarnació del Maragall de la paraula viva, el diví balbuceig de qui està en pau amb si mateix i contempla la terra i el cel que es faran poesia. La crítica favorable a “La Vanguardia” ocupa dues pàgines (imatges incloses), amb la curiosa circumstància que finalment no sabem qui és el poeta-advocat (o advocat-poeta) perquè la finalitat de l’article és –oh, terrenal vulgaritat!- vendre la seva casa (terreny de 2637 m2; 623 m2 construïts) per 2.680.000 euros.


Alguns dels poetes que passeu per aquí, teniu intenció de canviar de domicili, font d’inspiració assegurada? Va, hipotequeu-vos. Per cert, vosaltres que sabeu més coses que jo sobre la literatura actual, em podríeu desvetllar el nom del poeta? Que quedi en secret el del advocat. Moltes parades i moltes preguntes, però ahir, que era el dia adequat, no vaig poder descobrir l’autor dels versos.

4 comentaris:

Júlia ha dit...

Sembla una qüestió difícil d'esbrinar, haurem de trucar i mostrar-nos interessats pel tema. Si la cosa té èxit, potser els anuncis immobiliaris acabaran esdevenint molt més distrets i literaris.

miquel ha dit...

No cal que et digui que ja m'agradaria que tots els anuncis immobiliaris fossin com aquest, però encara m'agradaria més tenir una casa com aquesta en venda, tot i la crisi del sector. De veritat que tu no saps qui pot ser el poeta... o l'advocat.

Montse ha dit...

Em pregunto:

Per qu� se la vol vendre, el poeta, aquesta meravella que descriu?????

miquel ha dit...

Per mi que qui se la vol vendre és advocat :-)