18.1.12

tic-tac

El catalans solem ser una gent d'una certa contenció verbal, d'una comprovada economia oral, i és potser per això que en la nostra llengua abunden els monosíl·labs, en molts casos polisèmics: tac, tec, tic, toc, tuc, per exemple.


Se m'acut això, encara que no hi tingui relació, en rebre un correu de l'institut -com que he plegat durant el curs, encara rebo missatges generals i particulars, i ho agraeixo perquè em permet continuar, al menys sentimentalment, amb la meua gent- on se'm comunica el següent:

Em podríeu dir, si us plau, si us interessa i faig la reserva al CRP.

El que ens han enviat del CRP diu:

Sabem que a tots els centres esteu treballant en la integració de les TAC en la pràctica educativa. Això implica gestió de les eines TIC, treball a l'aula amb aquestes eines, participació i col·laboració del professorat en la generalització de l'ús.


Per això i per tal d'afegir un granet de sorra en el complex (i il·limitat) món del treball amb les TAC al centre, hem preparat una sessió formativa, pensada en aspectes pràctics de la gestió de les aules digitals.
[...]
Està adreçada [la sessió prevista] al professorat responsable de les TIC i de les TAC en els vostres centres, però també a tot aquell professorat que utilitza les TAC en el seu treball a l'aula i aquell que no s'hi acaba de posar i vol/necessita un empenteta...

Tinc clar que TIC no és el mateix que tic, i sé què és; però tot i saber que TAC no vol dir tac, ara no em ve a la memòria el que representen aquestes sigles. Tic-tac, tic, tac, tic-tac... Passa el temps, i res. On devia ser el dia (o dies) es què és va parlar de les TAC? Ei, sí! Tècniques de l'Aprenentatge i el Coneixement!

Tic-tac, tic-tac, tic-tac... La digilització avança com una bomba de rellotgeria que al final esclatarà en un bum de saviesa. Brr! Uf!

6 comentaris:

iruna ha dit...

entre tants tic-tacs, no m'estranya que "uf! brr!" :)

http://www.youtube.com/watch?v=RB12QzWk9UM

bona nit

Francesc Puigcarbó ha dit...

Amb aixó de les sigles, s'està construint un llenguatge escrit de dficil interpretació per a generacons futures. Se'm va esborrar en resetejar el disc dur, però tenia un escrit de la mida d'un foli ple només de sigles i articles.

Montse ha dit...

aix, que difícil es deu fer, trobar-te fora/dins/al mig dels tics, tacs bufs, aixsss, brrrrs de l'insti!

Estàs bé? Si, veritat?

Ara és quan has de fer el teu llibre, va! tic-tac-tic-tac-tic-tac

riiiiiiiiiiiiiiiiing!

una abraçada

anna g. ha dit...

M'ha encantat :)

Si ha d'esclatar en saviesa, millor no tallar ni el cable blau ni el vermell.

Violeta ha dit...

Jo només sé que primer eren les TIC i que després van esdevenir TAC. Curiós, en tot cas.

Quina por, això de ser gran a aquestes alçades de les "noves" tecnologies...

miquel ha dit...

Iruna, quan em trobo amb una sèrie de sigles seguides m'entra por de no estar a l'alçada (Brrr!), després, veig que tot plegat no era gran cosa (Uf!)
Ara em miraré la teua proposta.
Bona nit :-)


Francesc, de difícil interpretació sobretot per a les generacions passades o coetànies. Les futures ja tindran unes altres sigles.
A veure si hi tornes, que la cosa dóna joc.


En realitat, Montse, estic content de trobar-me fora en l'aspecte burocràtic. La distància i la perspectiva em permeten no només veure, sinó parlar, encara que sigui suaument.
Ho he pensat moltes vegades, això de fer un llibre, però em conec prou per saber que, deixant de banda la capacitat, no tindria paciència per donar continuïtat a les pàgines.
Una abraçada, Montse llunyana.


Gràcies, Anna.
El que no sé és quina mena de saviesa esclatarà, que ja saps com en són, a vegades, de perversos els savis :-)


No, no, Violeta, grans o petits, les tecnologies, noves o velles, estan bé. La qüestió no són les tecnologies, sinó la tria i l'ús que se'n fa. Potser la Qüestió més important actualment és la rapidesa del temps i la dificultat de saber o de trobar el ritme adequat, productivament adequat.
Tic-tac, tic-tac, tic-tac...