4.4.12

racons de les llibreries

A vegades et sembla que coneixes perfectament algun lloc perquè durant anys l'has freqüentat, fins i tot t'hi has passat hores i et sembla que en podries dibuixar un plànol amb els ulls tancats. Arriba un dia, però, que per casualitat t'adones que el teu coneixement és parcial, imperfecte, que els teus recorreguts per aquell lloc a partir de determinat moment han estat rutinaris, seguint uns interessos molt concrets. Pot passar, per exemple, més en les grans que en les petites, que després d'entrar desenes de vegades en una llibreria desconeguem on hi ha els llibres de determinada matèria perquè tracten sobre temàtiques que mai no ens han interessat i els nostres ulls han recorregut els prestatges sense veure'n el contingut. Encara és més possible que, com que a les llibreries es va a fullejar o a comprar llibres, rarament ens hàgim fixat en altres serveis secundaris que també ofereixen.

Més endavant continuaré amb el tema, ara, simplement per comprovar el que dic: algú sabria situar cada imatge en la llibreria adequada, totes tres cèntriques, les tres de Barcelona? (una és molt fàcil, però cal especificar el carrer).



3 comentaris:

Júlia ha dit...

Doncs no, la veritat, l'única llibreria en la qual utilitzo alguna vegada aquests serveis és la de Can Jorba, primer pis, avui llibreria en procés de reducció, del Corte Inglès. Deixar els llibres al prestatge exterior és bandejar l'ús d'aquests indrets com a tradicional lloc de lectura íntima però, és clar, una cosa és a casa i l'altra...

Clidice ha dit...

La de baix em sona a la Casa del Llibre del Passeig de Gràcia? O ves a saber, és que és de l'única que n'he fet servir el lavabo :)

miquel ha dit...

Jo he freqüentat també els serveis de la llibreria del Portal de l'Àngel, Júlia. I, em sembla que una vegada, la segona que apareix, on un dia vaig anar a la presentació d'un llibre teu de poemes.
Què vols que et digui, en la segona llibreria que esmentes -la foto ptrimera- trobo que són excessivament estrictes.


No,no, clidice, la que dius és, com es pot veure, la de la segona imatge. Bé, ja donaré més detalls en un altre moment.